Per visą savaitgalį nei vieno pralaimėjimo nepatyrę Fidžio regbininkai finale pademonstravo savo tikrą jėgą ir atliko keturis žeminimus be atsako. Ši pergalė jiems leido turnyro lentelėje iš trečios vietos pakilti į antrą. Tiesa, nuo pirmaujančios PAR rinktinės ji atsilieka vis dar nemažu skirtumu - 23 taškais.

Trečią vietą Honkonge užėmė Australija, kuri mažajame finale 26:19 įveikė JAV rinktinę.

Šeštą pasaulio regbio-7 serijos etapą laimėjusi Anglijos rinktinė šįkart liko tik septinta, tačiau jos žvaigždei Danui Nortonui praėjęs savaitgalis buvo įsimintinas. Grupės rungtynėse su Pietų Korėja, kurias Anglija laimėjo 52:0, D. Nortonas atliko 245-ą savo žeminimą ir tapo turnyro rekordininku.

Pagal šį rodiklį jis aplenkė buvusį pasaulio rekordininką Kenijos žvaigždę Collinsą Injerą. Vėliau Honkonge D. Nortonas atliko dar vieną kamuolio prispaudimą įskaitiniame plote, todėl dabar savo sąskaitoje turi 246-is žeminimus.

„Jausmas yra nuostabus. Sunku buvo susikaupti ir negalvoti apie tai. Stengiausi išlaikyti šaltą protą ir tai leido man pasižymėti“, - sakė 29-erių metų D. Nortonas, kuris Anglijos rinktinėje debiutavo 2009 metais.

Turnyro Honkonge pusfinaliuose Fidžis 33:12 nugalėjo australus, o PAR 19:7 pranoko JAV regbininkus. Rungtynėse dėl penktos vietos Naujoji Zelandija 10:7 įveikė Argentiną.

Atrankos turnyro finale dėl teisės dalyvauti pasaulio regbio-7 serijoje Ispanijos rinktinė 12:7 nugalėjo Vokietiją.

Aštuntas (iš 10) pasaulio serijos etapas artėjantį savaitgalį vyks Singapūre.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po septynių etapų:

1. PAR – 145 taškai;
2. Fidžis – 122;
3. Anglija – 113;
4. Naujoji – Zelandija 97;
5. JAV – 82;
6. Australija – 79;
7. Argentina – 69;
8. Škotija – 61;
9. Kanada – 54;
10. Velsas – 53.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją