Ž. Savickas surinko 60 taškų , V. Blekaitis 59, o lenkas – 57 taškus.

Kitas lietuvis Saulius Brusokas taip pat demonstravo gerus kiekvienos rungties rezultatus ir užėmė ketvrtąją vietą galutinėje rikiuotėje, surinkęs 52,5 taškus.

Atletai rungėsi šešiose rungtyse – 155kg rąsto kėlime, 420kg nąščių nešime, automobilio atkėlime, svorio laikymo prieš save, lagaminų nešime ir akmenų sukėlimo.

Ž. Savickas laimėjo lagaminų nešimo, rąsto kėlimo, automobilio atkėlimo ir akmenų sukėlimo rungtis. Svorio laikymo prieš save rungtį laimėjo norvegas Bjornas Solvangas (52,76 sek.).

Lagaminų nešimo rungtyje lietuvis 40 m trasą įveikė per 18,2 s., rąstą atkėlė ir mašiną atkėlė po 9 kartus. Svorių laikymo prieš save lietuvis netikėtai liko paskutinis – 30 kg svarmenis ištiestomis rankomis prieš save išlaikė 33,68 sek. Nasčių nešimo rungtyje Ž. Savickas pademonstravo jam būdingą aukštą rezultatą – 20 . trasą įveikė per 10,77 sek. ir nusileido tik V. Blekaičiui. Paskutinėje akmenų kėlimo rungtyje Ž. Savickas sukėlė visus penkis akmenis ir užtruko vos 17,9 sek.

V. Blekaitis demonstravo stabilius rezultatus ir laimėjo penktąją nąščių nešimo rungtį, sukėlęs tikrą audrą „Siemens arenos“ tribūnose, prieš startą sušukęs „Už Lietuvą!“.

V. Blekaitis lagaminus nunešė per 24,33 sek., rąstą iškėlė 7 kartus, atkėlė mašiną 8 kartus, svorį prieš save išlaikė 41,58 sek., nąščius nunešė per 9,86 sek., o akmenis sukėlė per 27,29 sek.

Be trijų lietuvių Lietuvoje rungėsi 9 atletai iš Latvijos, Estijos, Islandijos, Didžiosios Karalystės, Suomijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Norvegijos, Olandijos ir Lenkijos.

Kitas pasaulio galiūnų Čempionų lygos etapas vyks Brazilijoje, o galutiniai rezultatai paaiškės po paskutinio etapo Malaizijoje. Bendrosios įskaitos lyderius ir toliau išlieka lenkas Krzysztofas Radzikowskis.

Ž. Savickas: namuose privalai laimėti

Nugalėtoju tapęs stipriausias pasaulio žmogus Ž. Savickas po varžybų trumpai atsakė į žurnalistų klausimus ir teigė, kad keista matyti tiek nedaug žmonių, tokio aukšto rango varžybose.

- Pergalė namuose, ką Jums tai reiškia?

- Svarbu, nes namuose visada norisi laimėti. Išvykoje būna kiek lengviau, nes nbeūna tokios įtampos. Namuose privalai laimėti ir tai kartais pakiša koją, padarai klaidų. Bet viskas gerai baigėsi, laimėjau keturias rungtis.

- Kuri pergalė svarbesnė – šiandienos Čempionų lygoje ar vakarykšits pasaulio rekordas?

- Abi labai svarbios, aišku kažkiek svarbiau pasaulio rekordas rąsto kėlime. Tai buvo mano siekiamybė.

- Kodėl šį sezoną nedalyvaujate daugumoje pasaulio Čempionų lygos etapų?

- Kadangi praėjusiais metais laimėjau ją, tai šįmet nusprendžiau pailsėti ir dalyvauti tik keliuose etapuose. Pagrindinį dėmesį skyriau pasaulio, Europos čempionatams, rąsto kėlimo čempionatams. Laimėti viską yra sunku. Tai pavyko praėjusiais metais, bet dukart tai padaryti būtų sunku.

- Tai čempionų lygoje apie titulo apgynimą negalvojate?

T- eorinių galimybių yra, bet sunku laimėti prieš sportininką kuris dalyvavo dvigubai daugiau etapų už mane.

- Kokias emocija suteikė visas Tarptautinio sporto festivalio renginys, ar pasiteisino?

- Ši šventė vyko jau antrus metus, visų sporto šakų atstovai patenkinti, svečiai iš užsienio taip pat labai patenkinti, jų daugėja ir jie nori grįžti čia ir kitais metais.

- Mažas žiūrovų skaičius nenuvylė?

- Aišku keista, nes tokiose varžybose kitose šalyse susirenka daug daugiau žmonių

V. Blekaitis: Vilniaus publika yra kiek išlepusi

- Antrąją vietą užėmusiam V. Blekaičiui iki pirmosios vietos paskutinėje rungtyje pritrūko viso labo nepilnos sekundės. Pats atletas to per daug nesureikšmino ir džiaugėsi pasiekimu.

- Vidai, pritrūko vos 0,6 sek. iki pirmos vietos.

- Nieko, tokia kova. Yra kiek neįprasta pirmauti prieš Žydrūną. Kiekvienam atletui tai garbė. Buvo galimybė laimėti, bet aš ja nepasinaudojau. Jis yra visų laikų stipriausias pasaulio žmogus, laimėti būtų buvę kažkas fantastiško.

- Su kokiomis mintimis ėjote į paskutinę rungtį?

- Tai nėra mano pati geriausia rungtis. Nepasirodžiau 100 proc. Jau buvau pavargęs, kelios valandos kovos ir vakarykštės rąsto varžybos atėmė daug jėgų. Taip pat turiu bėdų su stuburu. Vos paeinu, bet varžybų metu pavyksta mobilizuotis.

- Kaip vertinate žiūrovų palaikymą?

- Palaikymas jautėsi, galbūt Vilniaus publika yra kiek išlepusi. Mums tenka varžytis mažesniuose miesteliuose, ten susirenka 20-30 kartų daugiau žmonių. Neseniai dalyvavau Ukrainoje, ten nesimato žmonių minios galo. Mane ten žino daugiau žmonių, nei čia Lietuvoje.

- Ko trūksta Lietuvoje, kad galiūnų sportas būtų populiaresnis?

- Pergalių pakanka, bet kuo daugiau jų, tuo geriau. Galbūt trūksta visuomenės požiūrio. Mūsų sportas nėra masiškas, čia negali bet kas žaisti, čia ne bėgimas, futbolas ar krepšinis, kur susirenka tūkstančiai sportininkų. Galiūnas turi būti iš prigimties galiūnas, pas mus yra visai kitokie sąnariai. Galiūnu ne tampama, o gimstama. Mūsų kūnai visai kitokie, mes esame tokiais gimę, o ne tapę.

Pasaulio galiūnų Čempionų lygos Lietuvos etapo rezultatai

1. Žydrūnas Savickas 60 taškų
2. Vidas Blekaitis 59 taškai
3. Krzysztofas Radzinowskis (Lenkija) 57 taškai
4. Saulius Brusokas 52,5 taškų
5. Thor Bjornson (Islandija) 50 taškų
6. Meelis Peil (Estija) 40,5 taškų
7. Dainis Zageris (Latvija) 35,5 taškų
8. Bjorn Solvang (Norvegija) 30,5 taškų
9. Juha Matti Jarvi (Suomija) 23,5 taškų
10. Matt Wanex (JAV) 17,5 taškų
11. Rob Frampton (Didžioji Britanija) 16 taškų
12. Alex Moonen (Olandija) 12,5 taškų