Papildomi 1,7 mln. eurų buvo skirti federacijoms ir organizacijoms, kurių aukšto meistriškumo sporto programoms įgyvendinti šįmet buvo skirta mažiau lėšų nei jos prašė, bei toms, kurios pateikė naujomis priemonėmis papildytas savo programas.

Kartu su papildomomis lėšomis, 2021 m. federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų aukšto meistriškumo sporto programoms finansuoti iš viso paskirstyti 9,7 mln. eurų – šių metų kovą ŠMSM jau paskirstė 8 mln. eurų.

Šįmet daugiausia lėšų iš valstybės biudžeto iš viso skirta Lietuvos plaukimo federacijai – 898 tūkst. eurų, 713 tūkst. eurų skirti krepšinio, 706 tūkst. eurų – lengvosios atletikos, 681 tūkst. eurų – irklavimo federacijoms.

Neįgaliųjų sporto organizacijų įgyvendinamoms aukšto meistriškumo programoms iš viso skirta 1,16 mln. eurų.

Galimybė skirti papildomų lėšų sporto federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų aukšto meistriškumo sporto programoms atsirado Seimui priėmus 2021 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo pakeitimus ir dėl to perkėlus 30 procentų Sporto rėmimo fondo lėšų (t. y. beveik 6,5 mln. eurų) aukšto meistriškumo sportui.

Būtent iš šių lėšų federacijų ir neįgaliųjų organizacijų programoms ir skirti papildomi 1,7 mln. eurų. Likusios iš SRF perkeltos lėšos planuojamos skirti medicinos paslaugų aukšto meistriškumo sportininkams prieinamumui ir stiprinimui, tarptautinių renginių, studentų sporto, sporto gimnazijų veiklos, mokymo plaukti programos finansavimui ir kt.

2020 m. sporto šakų federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų aukšto meistriškumo sporto programoms finansuoti buvo skirti 7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją