Po sekmadienio rungtynių "Lietuvos ryto" krepšininkai ir treneriai, užsidengę galvas sportiniais kostiumais ir rankšluosčiais, skubiai paliko aikštę, nes įtūžę "Žalgirio" aistruoliai mėtė į juos monetas, plastmasinius butelius, riešutus, obuolius.

Tai buvo trečioji Vilniaus klubo pergalė prieš "Žalgirį" šį sezoną - dukart "Lietuvos rytas" jį įveikė LKL čempionate.

NEBL čempionate žalgiriečiai patyrė pirmąjį pralaimėjimą po 11 laimėtų rungtynių serijos. "Lietuvos rytas" iškovojo 9 pergalę iš 11 galimų.

"Buvome labai gerai nusiteikę rungtynėms, nors žinojome, kad žaisime be trijų pagrindinių krepšininkų. Mums sekėsi ir gintis, ir pulti, gerai kovojome dėl kamuolio", - komentavo mačą "Lietuvos ryto" treneris Alfredas Vainauskas. Auklėtinių pergalė jam buvo puiki dovana jubiliejaus proga - šiandien treneriui sukanka 40 metų.

Trenerio teigimu, pavyko rasti gynybos prieš "Žalgirį" receptą: "Praleidome tik 70 taškų. Po truputį mūsų gynyba gerėja. Tai parodė ir Suprolygos rungtynės su Berlyno ALBA, ir NEBL dvikova su Permės "Ural Great".

Daugiausia komplimentų treneris išsakė po ilgokos pertraukos sublizgėjusiam Kęstučiui Šeštokui bei gynyboje puikiai pasidarbavusiam Andriui Šležui: "Kęstas parodė, kad turi charakterį ir yra vertas vietos starto penkete. Manau, pamažu bliūkšta mitas, kad jis blogai ginasi. Fantastiškai gynėsi A.Šležas, visiškai uždengęs S.Woodberry ir pabaigoje įmetęs svarbius taškus".

"Apgailestauju, kad savo žiūrovams nepadovanojome pergalės. Varžovai mus pribaigė fizine jėga. Jų pranašumas - ilgesnis atsarginių suolelis. - sakė "Žalgirio" treneris Algirdas Brazys, lyg pamiršęs, kad Vilniaus komandoje nebuvo trijų svarbiausių žaidėjų. - Kai nuo atsarginių suolelio pakilę jų krepšininkai gauna progą pasireikšti, jie tai daro su dideliu azartu".

A.Brazys pripažino, kad jaučiamas nuosmukis komandos žaidime: "Krinta į akis bloga kova dėl kamuolių. Tai kartojasi jau ne pirmose rungtynėse".

Trenerio nuomone, "Lietuvos rytas" gerai gynėsi, tačiau pasireiškė ir pagrindinių jo auklėtinių nuovargis, dėl ko pasipylė netaiklūs metimai. "Žalgiris" iš vidutinių nuotolių pataikė mažiau nei 50 proc. metimų. Tai retas atvejis šį sezoną.

"Steve'as Woodberry jau antrose rungtynėse vaikščiojo "stačiomis" kojomis. Jam krūviai yra per dideli. Dainius Šalenga sunkokai adaptuojasi. Artūras Masiulis labai nori žaisti, bet per kelias minutes jis aikštėje nuveikia tiek, kad vėliau jau nebesinori jo leisti į aikštę. Sirgdamas antrą mačą žaidė Andrius Jurkūnas", - kalbėjo A.Brazys.

Treneris pabrėžė, kad žaidėjai, rungtyniaudami su "Lietuvos rytu", jau pradėjo kompleksuoti: "Tai - svarbus psichologinis momentas, ir jis man labai nepatinka".