Živilė Balčiūnaitė pažadėjo net jei ir negalės stoti prie starto linijos „Vilniaus 10 km bėgime“, palaikyti renginio dalyvių būtinai atvyks. Iki šiol, garsi sportininkė dėl ligos savo vardo bėgimą yra praleidusi 2009 metais. Pasak bėgikės, šis peršalimas ją užklupo Maskvoje, besilankant pas garsius specialistus dėl pėdos traumos.

Gražią istoriją turintis 7-as tarptautinis bėgimas šiemet dalyvius pasitiks daug lengvesne ir greitesne trasa, kurios didžioji dalis nusidrieks pačiu žaliausiu Vilniaus rajonu – Žvėrynu. Varžytis bus galima 10, 5 arba 2 kilometrų bėgimo rungtyse ir 5 kilometrų šiaurietiško ėjimo rungtyje. Bėgimo startas ir finišas – Upės gatvėje.

„Šiemet renginyje dalyvauti panoro dvigubai daugiau žmonių nei pernai – užsiregistravusiųjų skaičius jau perkopė 1000. Siekiame, kad šis renginys augtų ir taptų masiškesnis. Tokie skaičiai tik patvirtina, kad einame teisinga kryptimi“, – sakė „Vilniaus 10 km su Ž. Balčiūnaite“ bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

Išskirtinumo renginiui suteikia ir tai, jog bėgimo dalyviai galės įsiamžinti šio bėgimo istorijoje, palikdami savo pėdos antspaudą drobėje, kuri vėliau bus eksponuojama lengvosios atletikos manieže Vilniuje. Taip pat, bėgimo dalyviai po renginio kviečiami atgauti jėgas Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine ir pirtyje.

„Visi renginio dalyviai, sėkmingai įveikę pasirinktą nuotolį, bus apdovanoti specialiai šiam bėgimui sukurtais medaliais, o nugalėtojams esame paruošę staigmeną. Vietoj tradicinių apdovanojimų taurių, jiems įteiksime suvenyrus, susijusius su bėgikų paveikslais – antspaudais“, – pridūrė E. Martinka.

Ypatingą prizą įsteigė ir Sveikatos apsaugos ministerija – dvi sportiškiausios, gausiausią komandą surinkusios mokyklos bus apdovanotos sportiniu inventoriumi.

Į visas „Vilniaus 10 km bėgimo su Ž. Balčiūnaite“ rungtis reikalinga išankstinė registracija. Iki spalio 18 d. registracija vyksta interneto svetainėje 10km.lt.

Spalio 18 d. nuo 18 val. iki 20 val. registruotis ir pasiimti laiko matavimo mikroschemas bei dalyvių numerius bus galima Smolensko g. 19, Vilniuje (parduotuvė „Sport Point“). Varžybų dieną nuo 8 iki 11 val. dalyvių numerius ir laiko matavimo mikroschemas bus galima atsiimti varžybų centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)