Stadioną nuspręsta renovuoti 2007 metais. Per šį laiką rekonstruota pagrindinė tribūna, kurioje dabar yra tūkstantis sėdimų vietų. Po tribūna įrengtos tarnybinės patalpos, rūbinės. Skaičiuojama, kad Birštone gyvena apie 2,5 tūkst. gyventojų. Tai reiškia, kad naujame stadione varžybas galės stebėti kone pusė birštoniečių.

Be to, stadione kone idealias sąlygas turės lengvaatlečiai – įrengti disko ir kūjo metimo, šuolių sektoriai. Aplink natūralios žolės stadioną įrengti keturi 400 metrų ilgio bėgimo takai, tiesiosiose – šeši 100 metrų ilgio bėgimo takai.

Stadiono veja bus laistoma automatine laistymo sistema, yra įrengtas ir dirbtinis apšvietimas.

„Tai raktas ne tik į olimpines pergales. Čia kiekvienas galės tobulėti ir pasiekti pergalę prieš save patį. Tai svarbiausias olimpinis principas“, - stadiono atidarymo iškilmėse kalbėjo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Didžioji dauguma sporto centro atnaujinimo lėšų – 5,6 mln. Lt – skyrė valstybė. 200 tūkst. pridėjo Birštono savivaldybė. Lietuvos lengvosios atletikos federacija sektorių įrengimui skyrė 530 tūkst. Lt.

Naujo stadiono atidarymu prasidėjo Birštono vasaros atidarymo šventė, kuri truks visą savaitgalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)