Seinajokyje (Suomija) vykusiame čempionato E amžiaus grupėje (55-60 metų) vilnietis ant menčių paguldė suomį Arto Haukijarvį, o pusfinalyje rezultatu 0:4 pralaimėjo pagrindiniam varžovui – Prancūzijai atstovaujančiam Georgi Hristovui.

G. Hristovas finale įveikė Muchtarą Ussiną iš Kazachstano ir šeštą kartą triumfavo planetos veteranų čempionate. Tuo tarpu vilnietis imtyje dėl bronzos medalio ankščiau laiko rezultatu 8:0 nugalėjo dar vieną Prancūzijos atletą Didier Nicolasą.

58-erių metų Vilniaus rajono Valčiūnų vidurinės mokyklos fizinio lavinimo vyresniajam mokytojui tai jau antras pasaulio čempiono bronzos medalis. Savo kolekcijoje jis taip pat turi du sidabro ir vieną aukso medalį.

„Teisybė tokia – kovoje su Hristovu pramiegojau pirmas sekundes. Nieko nekaltinu, pats suklydau“, – po apdovanojimo ceremonijos kalbėjo N. Ilkevičius. – Į varžybas išvykau vienas, jau varžybų vietoje patarimus dalino Latvijos treneris Leonidas Čačis. Ant kilimo užsigalvojau, mėginau suvirškinti trenerio patarimus, o tuo tarpu varžovas nieko nelaukdamas atliko pervedimą ir aš atsidūriau už kilimo. Jau tada supratau, kad varžovas pergalės iš rankų neišleis, per daug patyręs jis yra“.

Pasaulio veteranų graikų-romėnų imtynių čempionato prizininkas pridūrė, kad ruošiantis šiam startui pritrūko aukštesnio lygio treniruočių partnerių.

„Pirmi numeriai ruošiasi įvairioms varžybosm, todėl prieš čempionatą teko stumdytis su silpnesniais, mažiau patyrusiais atletais. Prieš kelis metus daug teorinių ir praktinių patarimų sulaukdavau iš į Anykščius išvykusio Ramūno Dagio, o šiemet daugiau teko galynėtis su pirmaatskyrininkais. Gal dėl to buvau praradęs koncentraciją pirmomis susitikimo su Prancūzijos imtynininku sekundėmis“, – svarstė N. Ilkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)