Nauja suknelė – sena panelė

Anot Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus Vytauto Griniaus, viena savivaldybė nėra pajėgi finansuoti Lazdynų baseino renovacijos, kuri atsieis maždaug 10 mln. litų, todėl ieškoma būdų, kaip gauti pinigų iš kitų šaltinių.

„Baseinas yra apgailėtinos būklės, bet jo renovacija savivaldybei būtų didžiulė našta. O įsteigus viešąją įstaigą būtų daug paprasčiau pritraukti europines lėšas“, – aiškino V. Grinius.

Sprendimas keisti baseino operatoriaus teisinę formą kasdienio sporto bazės darbo neturėtų paveikti. Visus 26 „Lazdynų laisvalaikio centro“ darbuotojus numatoma perkelti į naująją įstaigą, kuriai, bent laikinai, vadovaus tas pats direktorius – Arturas Praniauskas. VšĮ Lazdynų baseinas savininke tapsianti savivaldybė sumokės 100 tūkst. litų steigiamąjį įnašą.

Teisines „Lazdynų laisvalaikio centro“ likvidavimo ir VšĮ Lazdynų baseino steigimo procedūras tikimasi užbaigti iki rugsėjo 1 d.

Nebijo likti be kėdės

Kalbėdamas su DELFI A. Praniauskas, „Lazdynų laisvalaikio centrui“ vadovaujantis dvejus metus, teigė pats inicijavęs pertvarką, nes nematęs kitų išeičių, kaip atgaivinti 1980 metais pastatytą ir nuo to laiko nė karto kapitaliai neremontuotą baseiną.

Pasak A. Praniausko, įsteigus viešąją įstaigą ketinama kreiptis į Aplinkos ministerijos valdomą Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondą (LAAIF), kuriame kaupiamos pajamos iš prekybos taršos leidimais.

„Pagal visuomeninės paskirties pastatų renovavimo programą LAAIF mums gali skirti iki 5 mln. litų. Renovacijai reikėtų dvigubai didesnės sumos, bet ir pusė jos būtų labai gerai. Tačiau tam, kad gautume šį finansavimą, iš pradžių turime tapti ne pelno siekiančia organizacija, todėl ir nuspręsta keisti įmonės juridinį statusą“, – kalbėjo „Lazdynų laisvalaikio centro“ direktorius.

Jo teigimu, jei paraiška būtų patenkinta, pinigai Lazdynų baseiną greičiausiai pasiektų kitais metais. Ateityje planuojama dėl paramos kreiptis ir į ES struktūrinius fondus.

Beje, A. Praniauskas steigiamos viešosios įstaigos Lazdyno baseinas direktoriumi paskirtas laikinai, iki įvyks konkursas šioms pareigoms užimti. Baseino vadovo postą jis užėmė 2009-ųjų pabaigoje, kuomet Vilniaus meru buvo konservatorius Vilius Navickas. Nors po praėjusių metų savivaldos rinkimų Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija atsidūrė opozicijoje, A. Praniauskas tvirtino nesibaiminantis, kad pertvarka Lazdynų baseine nauja valdančioji koalicija pasinaudos tam, kad į direktoriaus kėdę pasodintų sau palankesnį žmogų.

Primename, kad 2010 metais pripažinus statinio būklę avarine Lazdynų baseinas buvo pusmečiui uždarytas. Už 180 tūkst. litų sutvirtinus sporto bazės stogo konstrukcijas, baseinas vėl pradėtas eksploatuoti, tačiau praėjusį rudenį vos išvengta nelaimės, kai nuo lubų atitrūkęs šviestuvas įkrito į žmonių pilną baseiną.

A. Praniauskas tvirtino, kad šiuo metu plaukioti Lazdynų baseine yra saugu. Pasak jo, „Lazdynų laisvalaikio centras“ dirba pelningai, skolų neturi, o iš uždirbtų lėšų baseino pastatas po truputį remontuojamas.

Lazdynų baseine, kuris vienintelis visoje Lietuvoje turi 10 m aukščio šuolių į vandenį bokštą, sportuoja ne tik mėgėjai, bet ir sostinės plaukikai, penkiakovininkai, šuolininkai į vandenį bei vandensvydininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)