Po intensyvaus pasiruošimo čempionatui, Lietuvos rinktinė jėgas savaitgalį atgavo stebėdami futbolo rungtynes tarp Lietuvos ir Estijos rinktinių, o savaitės pradžioje Lietuvos regbininkai apsilankė Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje, kur supažindino moksleivius su regbiu ir pademonstravo keletą žaidimo elementų.

Turnyrą Maskvoje Lietuvos rinktinė pradės C grupėje kartu su Didžiosios Britanijos pirmąja komanda, Rusijos ir Gruzijos rinktinėmis.

12 stipriausių Senojo žemyno komandų kovos trijose grupėse. Po dvi stipriausias rinktines ir dar dvi geriausios trečiąsias vietas užėmusios ekipos pateks į ketvirtfinalį.

„Mums gerai, kad pirmąsias rungtynes žaisime su Rusija. Tai yra stipri komanda kuri nuolat žaidė ir pasaulio serijos turnyre. Bus nelengva, bet sieksime pergalės. Antrasis susitikimas bus su Didžiosios Britanijos pirmąja komanda, kuri, manau bus viena iš Europos čempionato favoričių. Mūsų vaikinams reikės eiti į aikštę ir tikėti tuo, kad viskas yra įmanoma. Apie Gruziją šiuo metu daug nežinau, bet mes spėsime pamatyti jų pirmąsias dvejas rungtynes“, – apie varžovus kalbėjo Lietuvos rinktinę treniruojantis Pietų Afrikos specialistas Vuyo Zangqa.

Viešėdamas Kaune, treneris pirmą kartą apsilankė krepšinio rungtynėse. Jis liko sužavėtas atmosfera LKL finalo rungtynėse, o jam buvo įteikti Kauno „Žalgirio“ marškinėliai.

Nors dėl vidinių nesutarimų, Lietuvos rinktinei nepadės keletas pajėgių regbininkų, treneris mano, kad tai bus puiki proga atsiskleisti kitiems regbininkams.

„Tai bus tik antras turnyras, kuriame žaisime pilna sudėtimi, bet mes turime parodyti, kad galime būti konkurencingi. Norime, kad mūsų komanda įgautų patirties, o kai kurie žaidėjai pajustų aukščiausio lygio regbio skonį. Komanda yra pasirengusi ir tikiu, kad pasiaukodami atliksime savo darbą už savo šalį“, – pabrėžė V. Zangqa.

Didžiosios Britanijos komandos turnyre bus dvi, nes antroji pakeitė Velso ekipą, kuri regbiui-7 tapus olimpine sporto šaka, turi varžytis po Didžiosios Britanijos vėliava.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Nerijus Mačiulis („Vairas-Kalvis“), Justas Vasiliauskas („Vairas-Kalvis“, kapitonas), Naglis Dunčikas (Kauno „Žalgiris“), Kasparas Krasauskas („Žalgiris“), Domantas Tautkus („Žalgiris“), Domantas Bagužis („Žalgiris“), Donatas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“), Eimantas Jatautas („Žalgiris“), Lukas Šinkūnas („Baltrex-Šiauliai“), Edmundas Akula (Plungės „Dorbė“), Dainius Tamoliūnas („Žalgiris“) bei Mantautas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“).

Antrasis Europos čempionato etapas liepos 9-10 dienomis vyks Ekseteryje (Anglija), o trečiasis – liepos 16-17 Gdanske (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)