Lietuviai išsiveržė į priekį po laimėto taško antrajame kėlinuke, bet viską lėmė nesėkmingas ketvirtasis kėlinukas. Jame Airijos komanda pelnė 3 taškus ir atitrūko 4:1. Nors lietuviai sugebėjo išlyginti rezultatą minimaliais skirtumais laimėję tris iš eilės kėlinukus, pratęsime paskutinio kamuolio paleidimo teisę turėję airiai nesuklydo ir pelnė pergalingą tašką.

Latvio Arnio Veidemans treniruojamai Lietuvos rinktinei atstovauja Konstantinas Rykovas (kapitonas), Paulius Rymeikis (vice-kapitonas), Mindaugas Balvočius, Donatas Kiudys bei Vytis Kulakauskas.

„Tikėjomės pergalės, bet jautėsi pirmų rungtynių jaudulys. Buvo nežinomas ledas. Nors turėjome treniruotę, bet po to ledas dar papildomai buvo ruošiamas. Tai buvo svarbios rungtynės, bet pirmasis susitikimas padeda geriau susipažinti su komanda, pajusti ledą“, - po rungtynių sakė K. Rykovas.

Lietuvos rinktinės kapitono teigimu, išanalizavus visų komandų žaidimą, airiai turėtų būti vieni iš stipriausių šiame turnyre.

„Pabandėme padaryti viską, bet padarėme porą klaidų, kuriomis varžovai pasinaudojo ir to jiems užteko. Sutinku, kad lemiamas kėlinukas buvo ketvirtas. Kaip rodo statistika, dažniausiai rungtynes laimi komanda, kuri viename raunde sugeba „pavogti“ daug taškų. Mūsų divizione yra žaidžiami tik 8 kėlinukai, todėl čia lieka mažai progų išsigelbėti“, - aiškino K. Rykovas.

Kitose rungtynėse Ukrainos rinktinė po pratęsimo 6:5 įveikė Kroatiją, rumunai 11:2 sutriuškino Andorą, o Portugalija 10:6 pranoko bulgarus.
Europos kerlingo čempionate Kaune varžosi devynios vyrų ir aštuonios moterų komandos. Tai pirmas tokio masto kerlingo renginys mūsų šalyje.
„Nežinau, ar namų sienos padeda, nes tuo pačiu atsiranda didesnis dėmesys ir jaudulys. Tikėkimės, kad tam tikru momentu žiūrovų parama mums padės ir žaisime geriau“, - vylėsi K. Rykovas.

Sekmadienį lietuviai žais dvejas rungtynes – 8 val. vyks akistata su Andora, o 16 val. – su Ukraina.

Į pusfinalį, kuris vyks gegužės 5 dieną, pateks keturios stipriausios komandos. Tą pačią dieną paaiškės ir turnyro nugalėtojai. Abi finalo dalyvės iškovos kelialapius į aukštesnį B divizioną.