2B divizione pirmaujantys lietuviai iškovojo trečią pergalę iš eilės, latviai trečiose rungtynėse patyrė pirmą nesėkmę.

Lietuvos rinktinei Julius Sutkus pelnė 10 taškų, Kęstutis
Marcišauskas - 8, Airidas Savickas, Justinas Urbonas, Vytaras Bloškys,
Jonas Mikalčius ir Mantautas Vilimavičius - po 5, Dovydas Taujanskas -3.

Už atliktus ne mažiau kaip keturis žeminimus Lietuvos komanda gavo papildomą tašką ir dabar yra surinkusi maksimalų jų skaičių – 15. Latviai su 9 taškais lieka antri.

„Esu patenkintas vaikinų darbu šiose rungtynėse. Rungtynės parodė, kad ne veltui sunkiai dirbome pastarąjį mėnesį. Padarėme nemažai klaidų, nes kai kuriems žaidėjams dar trūksta patirties. Tikiuosi, kad ištaisysime tas klaidas iki kitos savaitės rungtynių su Kipru. Būtų sudėtinga kažką išskirti iš savo komandos, bet džiaugiuosi, kad į komandą gerai įsiliejo Modestas Bekeris, Lukas Radzevičius. Savo patirtimi daug naudos davė Kęstutis Marcišauskas. Puikiai pasirodė ir kiti žaidėjai, todėl vieno išskirti nenorėčiau“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Ntando Manyosha.

„Nuostabios rungtynės, pasakiškas oras, pilnas stadionas žiūrovų, o komanda puikiai pasiruošė šiam mačui. Sužaidėme pagal visą sistemą, kaip ir norėjo treneris. Gal ir padarėme vieną kitą klaidelę, bet visumoje įvykdėme trenerio planą. Mes turime daugiau patyrusių žaidėjų, aukšto lygio trenerį iš PAR, kuris mus gerai paruošė, todėl įrodėme, kad esame stipresni už latvius“, – pasakojo galingais prasiveržimais ne kartą pasižymėjęs Lietuvos rinktinės narys Vytaras Bloškys.

Po savaitės, gegužės 2 dieną, Lietuvos rinktinė pirmąjį ratą baigs akistata su Kipro komanda. Dvi pergales savo sąskaitoje turintis Kipras yra trečioje vietoje.

„Su Kipru žaisime būdami favoritais, bet nesitikime lengvos kovos. Visą savaitę ruošimės toms rungtynėms ir sieksime iškovoti pergalę“, – pridūrė V. Bloškys.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.Lietuva3300118-5515
2.Latvija320166-809
3.Kipras320167-648
4.Andora310248-825
5.Vengrija400476-944

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)