Praėjusį sezoną tik Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „ACME–Žalgiris“ dalyvavo EHF taurės turnyruose ir abiejų pasirodymas baigėsi jau pirmame varžybų etape, todėl šįkart Lietuvos rankinio klubų aktyvumas nuteikia itin optimistiškai.

Daugkartinis Lietuvos rankinio lygos čempionas „Dragūnas“, kaip stipriausia praėjusio sezono Lietuvos komanda, išreiškė norą varžytis Čempionų lygos atrankos varžybų kvalifikaciniame etape. Klubai, kurie bus atrinkti dalyvauti Čempionų lygoje, turėtų būti paskelbti birželio 24-ą dieną. Klaipėdiečiai dabar lauks EHF sprendimo, o jeigu jis būtų nepalankus, tuomet „Dragūnas“ varžysis antros pagal pajėgumą EHF taurės varžybose.

Į Europą beldžiasi ir ambicingieji lygos naujokai

Be trečią ir ketvirtą vietas Lietuvos rankinio lygoje iškovojusių Kauno „Granito“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“ klubų, šiais metais trečioje pagal pajėgumą Europos taurėje varžysis ir praėjusių metų LRF I lygos čempionai Kauno KTU rankininkai. Tiek Kauno „Granito“, tiek Vilniaus VHC „Šviesos“ klubai praėjusį sezoną dalyvavo tik Lietuvos rankinio lygos kovose ir Baltijos lygos čempionate, todėl šių klubų sugrįžimas į EHF organizuojamus turnyrus yra didelis žingsnis į priekį stiprinant Lietuvos rankinio pozicijas. Tuo tarpu KTU klubas, kuris turėtų startuoti ir Lietuvos rankinio lygoje, ambicijų nestokoja ir panašu, jog ruošiasi rimtam startui tiek Lietuvoje, tiek Europoje.

Moterims atstovaus tik „ACME–Žalgiris“

Nors praėjusį sezoną kaunietės baigė joms nebūdingoje antroje vietoje Lietuvos moterų rankinio lygoje, tačiau tai nemažina šio klubo tikslų tarptautinėje erdvėje. Ir kitais metais „ACME–Žalgiris“ startuos Europos iššūkio taurės varžybose. Nors buvo tikėtasi, jog ateinantį sezoną Europoje matysime ne vieną, o mažiausiai du Lietuvos moterų klubus, tačiau čempionės Kauno rajono HC „Garliava–Cascada“ merginos nusprendė apsiriboti dalyvavimu Lietuvos moterų rankinio lygoje ir Baltijos lygos pirmenybėse.

Kauno "Acme-Žalgiris"

„Džiugu, kad vyrų Europos taurės varžybose dalyvaus visų Lietuvos didžiųjų miestų komandos ir išnaudojome visas keturias Lietuvai skirtas vietas Europos taurių turnyruose. Antras pozityvus dalykas, „Dragūno“ bandymas patekti į Čempionų lygos varžybas. Tik klaipėdiečiams turbūt bus sunku prasimušti į stipriausiąją pasaulio lygą, nes Lietuvos vyrų klubų reitingas yra nukritęs į neregėtas žemumas, t.y., užimame 38-ą vietą iš 40-ies reitinge esančių Europos šalių.

Tai įvyko dėl to, kad mūsų klubai vengė dalyvauti Europos taurių turnyruose. Todėl toks gausus vyrų klubų dalyvavimas paskatins žiūrovų ir tikiuosi rėmėjų susidomėjimą rankiniu, pakels Lietuvos vyrų klubų reitingą, duos teigiamą postūmį rankinio populiarinimui Lietuvoje. KTU komandos drąsus žingsnis galbūt paskatins ir kitus klubus aktyviau varžytis dėl teisės dalyvauti Europos taurės varžybose. Dalyvavimas Europos taurėse – tai puikus stimulas prisivilioti jaunus žaidėjus į klubus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)