Lietuviai galingai pradėjo susitikimą ir jau 38-ąją sekundę pelnę pirmąjį rungtynių įvartį, o jo autoriumi tapo Markas Kaleinikovas.

Visgi estams pavyko atsitiesti ir po šešių žaidimo minučių Mortenas Jurgensas išlygino rezultatą (1:1). Tiesa, turnyro šeimininkai greitai ir vėl pradžiugino žiūrovus susirinkusius „Twinsbet“ arenoje. 8-ąją rungtynių minutę lietuviai išnaudojo žaidėjo pranašumą ir po Pauliaus Gintauto paleistos salvės išsiveržė į priekį.

Kėliniui artėjant link pabaigos Povilas Verenis atseikėjo trečiąjį įvartį į varžovų vartus (3:1).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė įtvirtino savo pranašumą. 15-ąją ketvirčio minutę antru tiksliu smūgiu pasižymėjo M. Kaleinikovas (4:1).

Trečiąjį kėlinį lietuviai atidarė dar vienu – jau penktuoju įvarčiu, o jo autoriumi tapo Ilja Četvertakas. Šeimininkų pergalę įtvirtino antrasis P. Verenio įvartis (6:1).

Po šios pergalės Lietuvos rinktinė lyderiauja kartu su Kinijos rinktine, tiesa į kovą dėl pirmos vietos dar gali prisijungti Ukraina, kuri dar nesužaidė savo mačo prieš Nyderalndų rinktinę.

Tuo metu estai rikiuojasi turnyrinės lentelės apačioje.

Kitose grupės rungtynėse Kinijos rinktinė 7:1 (2:1, 1:0, 4:0) sutriuškino ispanus.

Pastariesiems tai buvo antroji nesėkmė paeiliui. Šeštadienį Ispanija 0:3 neprilygo Lietuvai.

Kinija savo pranašumą įrodė lemiamame kėlinyje, kurį laimėjo triuškinamu skirtumu – 4:0.

Praėjusiais metais kiniečiai I diviziono B grupėje pasiekė tris pergales ir užėmė trečiąją vietą. Šiemet Azijos atstovai kol kas neklumpa.

Taip pat antrąją pergalę čempionate įsirašė ukraniečiai, kurie 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) sutriuškino Nyderlandų rinktinę.

Vieni iš turnyro favoritų užtikrintai kontroliavo rungtynių eigą ir jau po pirmojo kėlinio pirmavo 2:0.

Sekančiose ketvirčiuose Nyderlandų rinktinė buvo dar po sykį išsiimti žaidimo įrankį iš savo vartų ir pripažinti varžovų pranašumą.

Šis susitikimas truko kiek ilgiau nei įprastai, kadangi, rungtynių metu arenoje įlūžo ledas. Rungtynės buvo sustabdytos, kol problema buvo sutvarkyta.

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

balandžio 30 d., 19.30 val. Lietuva – Nyderlandai

gegužės 1 d., 19.30 val. Lietuva – Kinija

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją