Vyriausybė ir Lenkijos olimpinis komitetas jau surengė pirmąsias diskusijas šiuo klausimu, sakė A. Duda trečiadienį sporto ir turizmo kongrese.

Lenkijos prezidentas neįvardijo, kuriame mieste žaidynės galėtų vykti, tačiau sakė, kad Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentui Thomasui Bachui buvo išsiųstas motyvacinis laiškas, pranešė naujienų agentūra PAP.

Lenkija kartu su Ukraina rengė 2021 metų Europos futbolo čempionatą, tačiau iki šiol du kartus nesėkmingai teikė paraiškas rengti žiemos Olimpines žaidynes.

Vokietija taip pat domisi galimybe rengti 2036 metų žaidynes, o Vokietijos olimpinė organizacija DOSB liepos mėnesį pradėjo procesą, kuriuo siekiama apsvarstyti dar vieną Olimpinių žaidynių paraišką po kelių atmestų.

Vokietija paskutinį kartą Olimpines žaidynes rengė 1972 metais Miunchene, o 2036 metai yra artimiausia galimybė surengti vasaros žaidynes, nes 2024 metais jas patikėta surengti Paryžiui, 2028 metais – Los Andželui, o 2032-aisiais – Brisbenui.

Siūlymą 2022 metų žiemos Olimpines žaidynes surengti Miunchene gyventojai atmetė referendume, kaip ir planą 2024 metų vasaros olimpiadą rengti Hamburge.

Stambulas, Meksikas, Kataras, Čongčingas (Kinija) ir Indijos Gudžarato valstija taip pat laikomi galimais pretendentais rengti 2036 metų vasaros olimpiadą.