„Invicta FC Phoenix Series 3“ turnyro narve JAV mieste Kanzase vykusioje dvikovoje aiškia favorite buvo laikoma L. Verzosa. Amerikietė iki tol nebuvo patyrusi pralaimėjimo.

Atkaklioje ir, organizatorių teigimu bene kruviniausioje dvikovoje teisėjų sprendimu nugalėtoja buvo paskelbta lietuvė, sulaukusi įvairių kovinio sporto garsenybių sveikinimų.

„Jau iš karto, kai baigėsi kova, žinojau, kad laimėjau. Tačiau pats momentas, kai paskelbė mano vardą, apjuosė diržu... tai tokie momentai, dėl kurių aš gyvenu. Jausmas neapsakomas, paprastam žmogui gal sunku suprasti sportininko jausmą, kad pasieki tai, ko taip trokšti. Tie momentai lieka visam gyvenimui, jų nenupirksi už jokius pinigus“, – kalbėjo J. Stoliarenko.

Po dvikovos ringas buvo nušlakstytas krauju, o kovotojos atrodė kaip po susidūrimo su Kanados grizliu. „Fighter House/Roger Gracie Academy Kaunas“ klubo trenerio Donato Uktverio auklėtinė teigė, kad narve kovos metu liejęsis kraujas jos niekaip nepaveikė.

„Kraujas – pašalinis veiksnys, darbo dalis. Kraujas parodė, kad galiu užbaigti kovą anksčiau, tai ir mėginau padaryti. Atletinė komisija nusprendė nestabdyti kovos, bet yra kovų, kur ir su mažesniais sužeidimas stabdo. Čia buvo titulinė kova, todėl mus iš karto perspėjo, kad atletinė komisija leis ilgiau kovoti.

Jei būtų buvusi kova ne dėl titulo, ji būtų buvusi sustabdyta jau trečiame raunde. Toks sportas. Priešininkė nepasidavė, teisėjai ir daktarai nusprendė, kad kova gali būti tęsiama, todėl kovojome iki galo, – įspūdžiais dalijosi kovotoja. – Mano kraujo ten nebuvo daug. Mano nosis silpna, todėl beveik kiekvienoje kovoje bėga iš jos kraujas. Narve daugiausia buvo priešininkės kraujas“.

Po dvikovos gerokai nukentėjusi L. Verzosa ir lietuvė apsikabino. Vėliau dar spėjusios pabendrauti kovotojos draugiškai palinkėjo viena kitai sėkmės.

Paprastai J. Stoliarenko anksčiau laiko baigia kovas, įveikdama varžoves smaugimo ar laužimo veiksmu. Šįkart teko kovoti iki pat pabaigos.

„Kiekvieną kartą ruošiuosi kovoti visus raundus, todėl dėl to nebuvo sunku. Žmonės neįpratę mane matyti ilgiau kovojančią. Gal ir gerai išėjo, kad kovojome iki galo visus raundus. Buvo labai daug skeptikų, kurie sakė, kad nemoku kovoti ilgai, nemoku smūgiuoti ir einu į parterį. Ši kova užtildė labai daug žmonių. Manau, kad ir į naudą man išėjo, kad gavau būtent tokią kovą“, – neabejojo naujoji „Invicta FC“ čempionė.

Ji sakė, kad titulą tikrai gins: „Matysiu, ką „Invicta FC“ sakys. Mano kontraktas atviras, galiu kovoti ir kitose organizacijose. Dabar svarbiausia pailsėti, nes ši treniruočių stovykla buvo sunkiausia karjeroje.

Pasaulyje tokia tendencija, kad per metus sportininkai kovoja po 2-3 kartus, aš esu iš tų pamišėlių, kurie per metus turi 5-6 kovas. Lauksime, ką nuspręs „Invicta“. Ši organizacija yra dukterinė UFC organizacija. Beldžiamės į tas duris, matysime, kaip toliau bus“.

J. Stoliarenko tapo pirmąja „Invicta FC“ organizacijoje kovojusia lietuve. Savaitgalio dvikova dėl čempionės titulo kartu buvo ir jos debiutas šioje prestižinėje moterų kovinio sporto organizacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)