Šalies čempionate pirmą kartą po diskvalifikacijos oficialiai pasirodys ir 23-ejų metų Julija Jefimova.

Iš JAV, kur treniruojasi, atvykusi į Maskvą ji davė interviu portalui sportbox.ru, kuriame nepamiršo paminėti ir Lietuvos pasididžiavimo 18-metės Rūtos Meilutytės.

„Sekiau, kaip sekėsi mano varžovėms Europos čempionate, Pasaulio taurėje ir planetos pirmenybėse trumpame baseine, bet man pasirodė, kad, kai šalia būdavau aš, merginos plaukė greičiau. Juk per tą laiką, kol manęs nebuvo, nepagerintas nė vienas rekordas. Tačiau mano sugrįžimas ir parodyti rezultatai jas paskatino – štai R. Meilutytė pradėjo plaukti gerokai greičiau nei prieš tai. Mes viena kitą motyvuojame ir tai yra gerai“, – teigė ji.

Paklausta, kokie jos tikslai Rusijos čempionate, J. Jefimova nevyniojo žodžių į vatą.

„Norisi gerai startuoti ir dar kartą parodyti visiems, kad aš grįžau. Ir kad varžovės tikrai išsigąstų. O paskui ruoštis Kazanei“, – dėstė ji.

Svarbiausiose sezono varžybose – planetos pirmenybėse – J. Jefimova taip pat išsikėlusi aukščiausi siekius.

„Tai, kad čempionatas vyks Rusijoje – didžiulis stimulas. Visi mano artimieji ir pažįstami vieni po kitų praneša, kad jau nusipirko bilietus ir ateis manęs palaikyti. Kai įsivaizduoju, kokia bus atmosfera tribūnose – oda šiaušiasi. Norisi juos visus nudžiuginti. Prieš dvejus metus per universiadą Kazanėje viskas buvo gerai. Dabar bus dar daugiau žiūrovų, o baseinas – futbolo stadione. Kažkas nerealaus“, – aikčiojo rusė.

Primename, kad J. Jefimova yra Lietuvos geriausios plaukikės, olimpinės, pasaulio ir Europos čempionės R. Meilutytės viena pagrindinių konkurenčių.

Rusijos plaukimo žvaigždė Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) sprendimu buvo diskvalifikuota 16-ai mėnesių – nuo 2013 metų spalio 31 dienos iki 2015 metų vasario 28 dienos. Dopingo kontrolieriai ne varžybų metu J. Jefimovos organizme aptiko dehidroepiandrosterono.

Rusė privalėjo grąžinti visus penkis apdovanojimus, kuriuos iškovojo 2013 metų Europos pirmenybėse trumpame baseine Danijoje. Ten J. Jefimova aplenkė Rūtą Meilutytę 50 m krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)