JAV atstovės iki mačo su mūsiškėmis nebuvo pralaimėjusios nė vieno seto nei grupėje, nei atkrintamosiose varžybose. Į pusfinalį S. Hughes ir K. Claes pateko 2:0 (21:15, 23:21) nugalėjusios ruses Kseniją Dabižą ir Aną Gorbunovą (8 reitingas).

Pusfinalio mačą galingai pradėjo amerikietės, kurios nuolat pirmavo 3 ar net 4 taškais. Tačiau seto viduryje lietuvės sugebėjo prisivyti ir galų gale išlygino rezultatą 12:12. Seto pabaigoje keli neatremiami M. Povilaitytės padavimai išvedė mūsiškes keliais taškais į priekį ir šį pranašumą merginos išsaugojo iki pat seto pabaigos.

Antrame sete JAV komanda pakeitė taktiką ir visus kamuolius pradėjo paduoti į M. Povilaitytę. S. Hughes ir K. Claes išsiveržė trimis taškais į priekį, tačiau seto viduryje Lietuvos duetas vėl sugebėjo išlyginti rezultatą. Seto pabaigoje amerikietės pavojingai išsiveržė į priekį 18:16, tačiau sėkmingas I. Dumbauskaitės žaidimas – blokas, neatremiamai paduotas kamuolyss leido mūsiškėms išsiveržti į priekį 19:18. Deja, iniciatyvos išlaikyti nepavyko ir kelios lietuvių klaidos, tame tarpe nepaduotas kamuolys, leido JAV atstovėms sėkmingai užbaigti setą 22:24.

Lemiamą trečią setą galingai pradėjusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė nuo pat pradžių pirmavo 4:2, 6:4. Vėliau merginos tarsi įgijo antrą kvėpavimą ir tapo nebesustabdomos – varžovėms leidusios pelnyti vos 3 taškus, pačios pelnė 9 ir laimėjo setą triuškinančia persvara 15:9.

Pasaulio čempionato finale lietuvės kovoja su kanadiečių Sophie Bukovec ir Tiadoros Miric pora (14 reitingas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)