A. Sorokinas – pasaulio rekordininkas, kurį Tarptautinė ultramaratonų asociacija išrinko geriausiu 2022 m. sportininku pasaulyje. Pernai Izraelyje vykusiose 12 val. bėgimo varžybose „Spartation“ jis pagerino net du pasaulio rekordus – per 12 val. 1460 metrų ilgio trasą įveikė 121 kartą, nubėgdamas 177,4 km, taip pat pagerino 100 mylių bėgimo rekordą, šį nuotolį įveikdamas per 10 val. 51 min. 39 sekundes.

100 km atstumą iki šiol jam greičiausiai pavyko įveikti per 6 val. 5 min. ir 51 sekundes – tai jis padarė pernai balandį Bedforde. „Dabar norime priartėti prie gražaus skaičiaus, 6 valandų. Negaliu garantuoti, kad pavyks, bet stengsiuosi“, – sakė A. Sorokinas.

Bėgikas prisipažino, kad nors taip nebuvo derinta specialiai, gegužės 14-ą dieną jo žmona švenčia gimtadienį, tad jei pavyks pasiekti naują rekordą, tai bus dviguba proga švęsti.

Bėgimas Vilniuje prasidės 6 ryto – jis vyks 1600 metrų ratu, Vilniaus gatvėmis, tad sportininkams reikės nubėgti 50 tokių ratų. Šį iššūkį mėgins įveikti ne tik A. Sorokinas, bet ir dar apie 20 kitų Lietuvos ir užsienio sportininkų, tarp kurių yra atvykstančių net iš Afrikos.

„Galbūt rekordą pasieksiu ne aš, o kuris nors kitas“, – konkurentų nenuvertino A. Sorokinas.

Kasdien treniruočių metu apie 50-70 kilometrų nubėgantis sportininkas sakė, kad sunkiausias etapas prasideda maždaug nuo 50-to kilometro ir tęsiasi iki pat distancijos pabaigos.

„Noriu visus pakviesti ateiti palaikyti, geriausia – prie Švitrigailos g. 32, nes palaikymas yra labai svarbus, ypač, kai lieka paskutinės valandos“, – prisipažino jis ir pridūrė, kad atėjusių lauks ne tik azartas palaikant sportininkus, bet ir šeimai skirtos pramogos, batutai vaikams ir pan.

Naujienų portale Delfi TV bus galima stebėti visą šį bėgimą nuo 6 ryto iki preliminariai 12 valandos, arba, kol sportininkai įveiks numatytą atstumą. Delfi TV šį renginį rodys nuo 11 valandos, sportininkams priartėjus prie finišo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją