Šios sporto žvaigždės kviečia žmones aktyviau rūpintis savo ir artimųjų sveikata, nemokamai išsitirti dėl vėžio, sveikai gyventi ir nebūti abejingais gerai savijautai.

Tuo tikslu surengta speciali meninė fotosesija. Jos metu šie sportininkai, pasitelkdami įvairias menines ir medicinines priemones, žiniasklaidai ir visuomenei pasakojo, kaip svarbu nuolat rūpintis savo sveikata, kad netektų varstyti gydymo įstaigų durų dėl rimtų sveikatos problemų. Būtent šios fotosesijos metu duotas startas socialinei akcijai „Aplenk ligą“, kuri truks keletą mėnesių. Prie jos vėliau prisijungs ir kiti sportininkai.

Akcijos „Aplenk ligą“ iniciatoriai – Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir Lietuvos Tautinis olimpinis komitetas (LTOK), partneris – Vilniaus miesto „Centro poliklinika“, kur vyko ši fotosesija.

Laikinai VLK direktoriaus pareigas einančio Gintaro Kacevičiaus teigimu, taip netradiciškai siekiama paskatinti žmones nuolat rūpintis savo ir artimųjų sveikata, sveikai gyventi ir nepamiršti laiku apsilankyti pas gydytojus.

„Mūsų bendras tikslas – kilnus. Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau gyvybių, užbėgti už akių vienai klastingiausių šio amžiaus ligų – vėžiui, sugrąžinti šypsenas į tų žmonių veidus, kurių artimieji sėkmingai pasveiko. Labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių pasinaudotų valstybės suteiktomis galimybėmis nemokamai išsitirti dėl krūties, gimdos kaklelio, storosios žarnos, prostatos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų. Kviečiame aktyviau naudotis ir kitomis paslaugomis gydymo įstaigose, už kurias sumoka ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis bei nemokėti iš savo kišenės“,- tvirtino G. Kacevičius.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičūtė tvirtino, kad šis projektas – savotiška sportininkų duoklė šaliai. „Džiugu tai, kad sportininkai prie visuomenės stiprinimo prisideda ne tik rodydami sportiškumo pavyzdį, bet ir dalyvaudami tokiuose projektuose bei skatindami į rūpinamąsi sveikata pažvelgti ir prevenciškai“, – teigė D. Gudzinevičiūtė.

VLK direktoriaus pavaduotojos Neringos Bernotienės teigimu, fotosesijos metu įamžinti savo pasiekimais Lietuvą garsinantys sportininkai ir toliau kvies žmones rūpintis savimi ir artimiausiais.

„Bus sukurti vaizdo klipai, kurie bus transliuojami didžiųjų miestų viešajame transporte, interneto erdvėse, gydymo įstaigų vaizdo ekranuose. Taip pat bus sukurta speciali fotografijų paroda, kuri keliaus per visą Lietuvą – po aukščiausias šalies institucijas, gydymo įstaigas, socialinius partnerius. Tad sportininkų skelbiama žinia gyventi sveikai bus skleidžiama labai plačiai“, - pasakojo N. Bernotienė.

Centro poliklinikos direktorius dr. Kęstutis Štaras tiki, kad tokios akcijos padės populiarinti prevencines programas.

„Mes savo ruožtu taip pat parodėme iniciatyvą ir nuo naujų metų suteikiame gyventojams galimybę Centro poliklinikoje profilaktiškai sveikatą pasitikrinti ir šeštadieniais. Pacientų patogumui planuojame vieną šeštadienį per mėnesį ar kartą per ketvirtį sudaryti galimybes apsilankyti poliklinikoje pas atitinkamus gydytojus ir pasitikrinti pagal prevencines programas, taip pat gauti dietologo bei burnos higienisto paslaugas“, - teigė K. Štaras.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją