Pasak jo paties, „solidarumas, garbė ir orumas - vienas didžiausių mūsų laimėjimų“. Iškart po rinkimų E. Skrabulis atsakė į „Lietuvos žinių“ klausimus.

Jis, be kita ko, kalbėjo ir apie tai, jog jį labiausiai nuvylė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimai.

Ne paslaptis, kad aš ir mūsų federacija palaikėme Virgilijaus Aleknos kandidatūrą. Atrodė, bus proveržis, turėjome bendrą viziją, nekalbėjome apie postų dalybas. Tačiau gal tai, kad V. Alekna būtų dirbęs tandeme su Arvydu Saboniu, daug ką išgąsdino. Pabijota, jog ateis du didieji ir uzurpuos finansus. Tačiau tai buvo įbauginimas.

Pripažinkime, nėra didesnių gyvų sporto legendų Lietuvoje už V. Alekną ir A. Sabonį. Su jais buvo galima daug nuveikti lobizmo srityje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Vyko net išankstinės derybos su tarptautiniais milijardinės apyvartos koncernais, kad LTOK vadovu tapus V. Aleknai komitetas gautų paramą iš jų. Dabartinės rėmėjų skiriamos lėšos LTOK yra mažokos.

LTOK reikia daug ką taisyti. Tikiuosi, kad Daina Gudzinevičiūtė atkreips dėmesį į mano siūlymus, ką būtina gerinti. Laukiame jos solidarumo su mūsų federacija, bet kol kas jo nejaučiame“, - „Lietuvos žinioms“ sakė E. Skrabulis. Pasak jo, „sporte yra aiškios taisyklės, tačiau politikoje jų nėra, o kai sportas sumaišomas su
politika - labai blogai“.