Europos pirmenybes pergale pradėjo Edgaras Skurdelis. Svorio kategorijoje iki 60 kg pirmoje kovoje E. Skurdelis po atkaklios kovos taškais 2:1 nugalėjo moldavą Michailą Cvasiucą. Teisėjai iš Lenkijos ir Puerto Riko pergalę 29:28 skyrė lietuviui, teisėjas iš Maroko 28:29 buvo palankus Moldovos atstovui. Kitoje kovoje E. Skurdelis rugpjūčio 11 dieną kovos su Adlanu Abdurashidovu iš Rusijos. Iš viso svorio kategorijoje iki 60 kg Europos čempionate kovas pradėjo 26 boksininkai.

Europos čempionatas nesėkmingai susiklostė Tadui Tamašauskui. Svorio kategorijos iki 91 kg (26 dalyviai) pirmoje kovoje T. Tamašauskas teisėjų sprendimu 1:2 pralaimėjo airiui Stefonui Darrenui O’Neillui. Teisėjas iš Uzbekijos užtikrintą pergalę 30:27 skyrė lietuviui, tačiau teisėjas iš Gruzijos (27:30) ir teisėjas iš Argentinos (28:29) įžvelgė lietuvio varžovo pranašumą.

Šeštadienį kovas Europos čempionate pradės Tomas Pivorunas. Svorio kategorijoje iki 75 kg (27 dalyviai) lietuvis susitiks su Kvachatadze Zaalu iš Gruzijos. Dar viena Lietuvos ir Gruzijos boksininkų dvikova laukia sekmadienį. Svorio kategorijoje virš 91 kg (20 dalyvių) pirmą etapą praleidęs Mantas Valavičius dėl vietos ketvirtfinalyje kovos su gruzinu Mikheiliu Bakhtidze.

Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas Europos čempionate svorio kategorijoje iki 64 kg (24 dalyviai) yra skirstytas pirmuoju ir pirmą kovą praleido. Kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje E. Petrauskas pirmadienį kovos su Viktoru Agateljanu iš Čekijos, būsimas lietuvio varžovas pirmoje kovoje taškais 3:0 įveikė slovėną Ediną Sejdinovą.

Svorio kategorijoje iki 69 kg (26 dalyviai) antruoju skirstytas Eimantas Stanionis kovas Europos čempionate taip pat pradės nuo antros kovos. Lietuvis antradienį susitiks su Vokietijai atstovaujančio Araiko Marutjano ir vengro Imre Balaszo Bacskai dvikovos nugalėtoju.

Iš viso į Europos čempionatą atvyko 220 boksininkų iš 41 valstybės. Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos 1-6 vietas Europos pirmenybėse užėmę boksininkai. Pasaulio čempionate vyks kova ir dėl kelialapių į kitų metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją