Antrą pergalę Vilniuje vykstančiame pasaulio čempionato IB diviziono turnyre lietuviai pasiekė rezultatu 6:1 (3:1, 1:0, 2:0).

„Darome, ką galime – žaidėme geriau nei vakar, parodėme, ką iš tiesų sugebame. Labai gerai gynėmės, man retai reikėjo rimčiau padirbėti. Gana lengva pergalė“, – komentavo vartininkas Mantas Armalis.

Po du įvarčius pelnė geriausiu mačo žaidėju pripažintas Markas Kaleinikovas ir Povilas Verenis, po vieną pridėjo Paulius Gintautas bei Ilja Četvertakas, o Tadas Kumeliauskas pasižymėjo dviem rezultatyviais perdavimais.

„Supratome, kad pirmose rungtynėse visada sunku įsivažiuoti, ir iš tiesų vakar kai kurių lyderių trūko. O šiandien visi tie, kuri turi imtis iniciatyvos, tai ir darė, vesdami paskui save kitus“, – džiaugėsi komandos vairininko Rono Pasco asistentas Mindaugas Kieras.

Rezultatą pirmame kėlinyje trumpam lygino Mortenas Jurgensas – nors sumaištyje prie lietuvių vartų pelnytas esto įvartis šiokių tokių abejonių paliko.

„Ritulys pataikė man į šalmą, ir nebemačiau, kur jis nukrito. Ir dabar nežinau, kaip ten buvo, bet teisėjas sakė, kad nebuvau jo prispaudęs prie ledo“, – prisiminė M. Armalis.

Įvykius ant ledo atspindi metimų statistika – lietuviai jų atliko dvigubai daugiau (atitinkamai 33 ir 17). Tuo metu Estijos komanda prisirinko trigubai daugiau baudos minučių (atitinkamai 12 ir 4).

Pirmam kėliniui įpusėjus šeimininkai buvo priekyje jau 3:1, ir estai nusprendė pakeisti vartininką.

Keitimas pasiteisino – tarp virpstų stojęs Villemas-Henrikas Koitmaa darbavosi išsijuosęs, ir visa jo ekipa tarsi pakirdo iš saulėtos popietės snaudulio. Tiesa, suspėti su lietuviais vis tiek sekėsi sunkiai, estai gelbėjosi pražangomis.

Vienas epizodas baigėsi skaudžiai – antro kėlinio pradžioje varžovo priklijuotas prie borto Laisvydas Kudrevičius paplūdo krauju. Vis dėlto tokios traumos ledo ritulyje nėra didelė bėda – prakirsta lūpa buvo susiūta dviem siūlėmis rūbinėje, ir puolėjas vėliau grįžo į aikštę.

„Nors kraujo buvo, ledo ritulyje tai yra labai normalu. Šaunuolis, kad užsidėjo šalmą su grotelėmis ir grįžo atgal. Tai rodo, kad tikrai norėjo žaisti ir prisidėti prie komandos rezultato“, – pagyrė M. Kieras.

Atlaikę sunkesnes atkarpas lietuviai iniciatyvos iš rankų nepaleido ir trečiame kėlinyje visiškai dominavo aikštėje.

„Po truputį įsibėgėjame, kas kėlinį demonstruojame vis geresnį žaidimą. Atrodome neblogai“, – vertino Ugnius Čižas.

Puolėjas atviravo, kad pergalė prieš estus – dvigubai saldi.

„Rungtynės su estais mums kaip derbis, ir niekada nesame jiems pralaimėję pasaulio čempionatuose. Tuo labiau norėjosi nugalėti namuose, buvome labai susikaupę.

O estai, nebeturėdami kur trauktis, pradėjo mus šiek tiek provokuoti. Bet treneriai iškart įspėjo išsaugoti šaltas galvas, sustabdžius žaidimą nesivelti į jokius konfliktus, tiesiog atsitraukti atgal – o jie tegul daro, ką nori. Rezultatas buvo mums palankus, žaidėme, kaip reikėjo, todėl nepasidavėme jokioms provokacijoms“, – rungtynių eigą apibūdino 28-erių elektrėniškis.

Per du mačus jo komanda praleido tik vieną įvartį. M. Kiero teigimu, tokia gynyba – kruopščiai parengtų namų darbų ir žaidėjų pasiaukojimo išdava.

„Blokavome beprotiškai daug metimų, prireikus visi grįždavo prie vartų ir guldavosi prieš ritulį. Atsarginių suolas taip pat visą laiką buvo užsivedęs. Treneriams tokia aplinka – tiesiog nuostabi. Atrodo, nieko nedirbome, viską padarė patys žaidėjai“, – šypsojosi R. Pasco asistentas.

Vis dėlto šiek tiek kuklinosi – vėliau konstatavo, jog štabo paruoštas rungtynių planas taip pat visiškai pasiteisino.

„Labai akcentavome pradžią, ir ankstyvas įvartis nustatė dvikovos toną. Per kiekvieną pertraukėlę, kai būdavo valomas ledas, irgi įvesdavome tam tikrų taktinių naujovių“, – sakė M. Kieras.

O po mačo toną komandos rūbinėje diktavo Stasys Povilaitis – jo šlageris „Švieski man vėl“ tapo nuolatiniu Lietuvos rinktinės pergalių palydovu.

Išvakarėse čempionatą lietuviai pradėjo pergale 3:0 prieš Ispaniją, o dalį mačo solidžiai laikęsi estai vėliau subyrėjo ir 0:8 kapituliavo prieš Ukrainą.

Pirmadienį komandos ilsėsis. Lietuvos ekipa surengs treniruotę, taip pat įsiamžins bendroje nuotraukoje.

Į kovą R. Pasco auklėtiniai grįš antradienį, kai stos prieš Nyderlandus.

Pirmose sekmadienio rungtynėse Kinija 7:1 sutriuškino Ispaniją. Antrą turnyro dieną užbaigia olandų ir ukrainiečių akistata.

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

balandžio 30 d., 19.30 val. Lietuva – Nyderlandai

gegužės 1 d., 19.30 val. Lietuva – Kinija

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją