Pasaulio čempionate poros atliko visus penkis standartinius šokius: lėtą valsą, tango, Vienos valsą, fokstrotą ir kvikstepą.

Daugelis nekantriai laukė Lietuvos atstovų, vienos lyderiaujančių porų pasaulyje – Vaidoto Lacičio ir Veronikos Golodnevos-Lacitienės – pasirodymo. Ir vienintelė čempionate lietuvių pora nenuvylė.

Finale tango ir kvikstepą kiekviena pora šoko solo, t. y. ne grupėje, bet ant parketo vienu metu tiek žiūrovai, tiek teisėjai regėjo tik vieną porą.

Po savo pasirodymų V. Lacičio ir V. Golodnevos-Lacitienės pora sulaukė aukščiausių teisėjų įvertinimų ir tapo standartinių šokių pasaulio čempionais.

Po apdovanojimų čempionai pranešė apie karjeros pabaigą profesionaliame sporte. Pora turėjo paruoštą laišką, kurį perskaitė sunkiai emocijas tramdžiusi V. Golodneva-Lacitienė.

Savų sirgalių aistringai palaikyti čempionato šeimininkai pranoko 19 porų.

Trečią kartą planetos pirmenybėse šokusiems lietuviams būtent ir trūko aukso medalių trofėjų lentynoje.

Jie 2021 metais buvo iškovoję bronzos medalius, o pernai Kanadoje vykusiame pasaulio čempionate – sidabro. Jų kraityje – ir 2022 metų Europos čempionų titulas.

Rezultatai

Pasaulio čempionate be lietuvių varžėsi 20 porų iš Čekijos, Austrijos, Airijos, Italijos (4 poros), Japonijos (3 poros), Latvijos, Malaizijos, Kinijos (2 poros), Rumunijos, Slovakijos, Pietų Korėjos bei Ukrainos.

V. ir V. Lacičiai, neseniai sugrįžę iš stovyklos užsienyje, paskutines dienas prieš čempionatą leido treniruočių salėje Vilniuje. „Viskas mūsų šokyje jau yra paruošta, apgalvota, sudėliota – kol kas jaučiamės ramiai. Laukiame čempionato“, – prieš čempionatą kalbėjo V. Lacitis.

Jam pritarė šokių ir gyvenimo partnerė V. Golodneva-Lacitienė: „Mūsų klausia, kokių naujienų parengėme savo choreografijoje? Iš tiesų, tai apgalvojome ir į programą įtraukėme savo senus, labai mėgiamus, sakyčiau „firminius“ gabaliukus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)