Medalius atsiėmė susiraukusios

Larnakoje kepinanti Viduržemio saulė – palanki pajėgiausiai Lietuvos paplūdimio tinklinio porai.

Prieš dvejus metus Kipro kurorte Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė tapo planetos 19-mečių čempionėmis, o šįkart užsikabino sidabro apdovanojimus.

Po aštuonių pergalių iš eilės klaipėdietės ir tytuvėniškės duetą finale sustabdė Sophie Bukovec ir Tiadora Mirič iš Kanados. Įnirtingą trijų setų mūšį penktos pagal skirstymą lietuvės pralaimėjo 1:2 (19:21, 21:18, 10:15).

Pirmadienį grįžusios į tėvynę tinklininkės neslėpė, jog susitaikyti su kluptelėjimu paskutiniame žingsnyje buvo sunku.

„Man sidabras reiškia pralaimėtą auksą, nes čempionatą baigėme pralaimėjimu. Ant prizininkų pakylos abi stovėjome susiraukusios. Bet emocijos turėtų susigulėti, praeis kelios dienos, savaitė, ir viskas bus gerai“, – sakė I. Dumbauskaitė.

„Po varžybų buvau labai pikta, buvo ir ašarų. Paskui supratau, kad tokio medalio dar neturėjome. Kai kabino apdovanojimus ant kaklo, Ievai pasakiau, jog auksą jau turime, o ir šis – neblogas. Esu laiminga, kad rankoje kažką turiu, ir labai dėl to džiaugiuosi“, – ilgai neliūdėjo M. Povilaitytė.

Patirtis padeda įveikti blogas emocijas

Sportininkės pripažįsta: finale jos susitiko su priešininkėmis, kurios pergalės nusipelnė labiau.

„Jos daug kuo pranoko: padavimu, gudrumu, drąsa, įžūlumu, ir užtvara buvo tikrai geresnė nei mano. Tai ir atsispindėjo rezultate“, – teigė I. Dumbauskaitė.

Bet savo žaidimu visame turnyre merginos liko patenkintos. Įvairiose jaunimo varžybose laurus skynusios lietuvės pastaraisiais metais vis dažnesnės viešnios suaugusiųjų turnyruose, kur dar turi ko pasimokyti iš vyresnių ir pajėgesnių konkurenčių. Sumažėjęs pergalių skaičius bei nevykusi sezono pradžia buvo aptemdžiusi poros mintis, tačiau Kipre jos teigia vėl pajutusios pasimėgavimą tinkliniu.

„Aš buvau pikta ant savęs, ir tai jautėsi per treniruotes. Šis čempionatas buvo didelis žingsnis į priekį, mums jau reikėjo medalio. Nuvažiavome pačios sau sakydamos, kad jei devynis kartus nepasisekė, dešimtą tiesiog privalo pasisekti. Per varžybas stengėmės būti drąsios, todėl lengvai ir ėjosi. Mėgavomės žaidimui, rungtyniavome su šypsena“, – pasakojo I. Dumbauskaitė.

„Treneris liepė žaisti tarsi per treniruotę. Manau, tai mums padėjo nueiti iki finalo. Padėjo ir patirtis, kurios dabar turime daugiau nei anksčiau. Pačios suprantame, kad po varžybų nėra ko keiktis, situaciją visada reikia įvertinti teigiamai, o ne neigiamai“, – pridūrė M. Povilaitytė.

Puikiai jaustis Kipre lietuvėms padėjo ir į tribūnas susirinkusių tautiečių palaikymas bei geranoriškai nusiteikę vietiniai, jau įsidėmėję šviesiaplaukių tinklininkių porą prieš dvejus metus vykusiame čempionate.

„Organizatoriai mus jau pažįsta, ragino mus, apgailestavo, kad ne mes laimėjome. Kai patekome į pusfinalį jie sakė, kad Kipras mums – laiminga vieta, turėtume laimėti. Šiek tiek pritrūko, bet aura ten – gera. Be to, buvo daug lietuvių. Pirmą kartą užsienyje tiek palaikymo sulaukėme“, – pasakojo I. Dumbauskaitė.

Šiemet ji ir M. Povilaitytė dar dalyvaus rugsėjį Turkijoje vyksiančiame Europos jaunimo (iki 22-eju metų) čempionate, o kitų sezono startų pora su treneriais Mariumi Vasiliausku ir Tadu Donėla kol kas nėra aptarusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)