Fechtavimo „kopėčių“ varžybose lietuvaitė pralaimėjo jau pirmąją kovą prancūzei Laure Roset ir bendrojoje rungties įskaitoje smuktelėjo į 11-ą vietą.

Prieš kombinuotąją rungtį A. Tamašauskaitė buvo 16-ta, o nuo prizininkių pakylos ją skyrė net 1 min. 9 sek. Vis dėlto savo stipriausioje rungtyje Lietuvos sportininkė įrodė, kad čia jai prilygti gali labai mažai kas (antroji vieta rungtyje po Turkijos sportininkės).

Jei ne nedidelė nesėkmė paskutiniame šaudymo ruože, A. Tamašauskaitė tikrai būtų prasibrovusi tarp prizininkių. Deja, po 4 taiklių šūvių penktąjį pavyko pataikyti tik ketvirtuoju bandymu. Prarastos sekundės lėmė, kad iš šaudyklos A. Tamašauskaitė išbėgo būdama 7-ojoje vietoje, o finiše nuo bronzos medalį iškovojusios vokietės Annos Matthes atsiliko vos akimirka - abi sportininkės galutinėje varžybų įskaitoje surinko po 1030 taškų.

Pasaulio čempione tapo kinė Xiuting Zhong, iš viso surinkusi 1054 taškus. Antrą vietą užėmusi britė Francesca Summers atsiliko 10 taškų (1044).

Sekmadienį Nandzinge vyks vaikinų varžybos (dalyvaus Dovydas Vaivada), o antradienį - mišrių estafečių.

Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių krepšinio turnyre lietuviai iškovojo aštuntą pergalę

Aštuntą pergalę iš eilės II-ųjų vasaros jaunimo olimpinių žaidynių Kinijoje krepšinio 3x3 (trys prieš tris) turnyre iškovojo bei pirmą vietą grupėje užsitikrino Lietuvos vaikinų rinktinė.

Šeštadienį dešimties komandų A grupės turnyro aštuntajame ture lietuviai 21:17 įveikė į ketvirtą poziciją nukritusius Lenkijos (5 pergalės ir 3 pralaimėjimai) krepšininkus.

9 taškus nugalėtojams pelnė Kristupas Žemaitis, 7 - Martynas Sajus, 4 - Justas Vazalis, 1 - Jonas Lekšas.

Septintą pergalę lietuviai iškovojo taip pat šeštadienį 21:14 privertę pasiduoti Slovėnijos bendraamžius.

11 taškų prie pergalės prisidėjo Martynas Sajus, 6 - Justas Vazalis, 3 - Kristupas Žemaitis, 1 - Jonas Lekšas.

Sekmadienį grupės varžybas Lietuvos krepšininkai baigs su šeštąją vietą užimančia Prancūzijos (4/4) komanda.

Kanojininkas Vadimas Korobovas iškopė į sprinto rungties pusfinalį

Kinijoje vykstančiose II-ose jaunimo (iki 18 metų) vasaros olimpinėse žaidynėse šeštadienį į kanojininkų sprinto rungties pusfinalį pateko bei sekmadienį kovą dėl apdovanojimo tęs Vadimas Korobovas.

Atrankos varžybose Lietuvos sportininko rezultatas (1 minutė 47,663 sekundės) tarp penkiolikos dalyvių buvo trečias po Moldovos ir Čekijos atstovų.

Tokią pat poziciją jis užėmė ir aštuntfinalio etape (1:48,769), nusileidęs tik Moldovos ir Lenkijos kanojininkams.

Trečiajame ketvirtfinalio plaukime V. Korobovui teko ukrainietis Bogdanas Čabanas (1:49,915), kurį lietuvis aplenkė daugiau nei 4 sekundėmis - 1 minutė 45,359 sekundės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)