2005 m. gimimo vaikų komandų varžybose dalyvavo 10 devynmečių-dešimtmečių berniukų futbolo komandų iš Latvijos ir Lietuvos. Trečią vietą turnyre iškovojo svečiai iš Latvijos Daugpilio miesto - BFC „Daugava“ komanda. Ji mažajame finale tik po devynių metrų baudinių serijos rezultatu 5:4 įveikė Klaipėdos miesto futbolo mokyklos komandą. Turnyrą jau antrus metus iš eilės laimėjo Vilniaus FM komanda (treneris – E. Malkevičius), finale kiek netikėtai lengvai 2:0 laimėjusi principinę dvikovą prieš sostinės FA „Žalgirietis“ komandą.

Daug atkakliau vyko 2006 m. gimimo vaikų komandų varžybos. Treti turnyre liko sostinės FA „Žalgirietis“ atstovai, ketvirti - svečiai iš Latvijos Jūrmalos miesto FK „Kauguri“. Turnyro nugalėtojų taurė iškeliavo į Lietuvos pajūrį – ją išsivežė Klaipėdos FM „Baltai“ atstovai, turnyro finale tik po baudinių serijos 2:0 laimėję prieš antrą vietą užėmusią Vilniaus Baltijos futbolo akademijos pirmąją komandą. Pagrindinis finalo rungtynių laikas baigėsi 0:0, o devynių metrų baudinius taikliau smūgiavo klaipėdiečiai.

Turnyro metu buvo ir konkursas šeimoms. Vaikas, mama ir tėtis turėjo atlikti kamuolio varymo, stabdymo užduotis bei įrodyti savo vikrumą įveikiant organizatorių paruoštus kliūčių ruožus. Konkurse nugalėjo Mikelėnų šeima. Beje, „futboliškiausios“ šeimos komandos atstovas dešimtmetis Lukas žaidė turnyrą laimėjusioje Vilniaus FM komandoje, o šios šeimos mamos ir tėčio kamuolio valdymo įgūdžių bei vikrumo galėtų pavydėti net ir profesionalūs futbolininkai.

Pasak vieno turnyro organizatorių, futbolo mokyklos „Audra“ vadovo Nerijaus Budraičio, turnyras tikrai pavyko, nepaisant varžybų finalų metu pradėjusio lyti lietaus: „Džiaugiamės, jog mūsų turnyras tapo smagia futbolo švente ne tik jo dalyviams, bet ir žiūrovams. Itin džiaugiamės dar ir tuo, jog šiam turnyrui abejingi neliko verslo atstovai – tik jų paramos dėka turnyras tapo dar patrauklesnis dėl gausybės rėmėjų įsteigtų prizų.“

Ateinantį šeštadienį Vilniaus LFF stadione susigrums 2007 m. ir 2008 m. gimimo vaikų komandos iš Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos.

Galutinė 2005 m. gimimo vaikų amžiaus grupės komandų rikiuotė:

1. Vilniaus FM (tren. E. Malkevičius).
2. FA „Žalgirietis“ (Vilnius).
3. BFC „Daugava“ (Daugavpils, Latvija).
4. Klaipėdos FM.
5. FA „Žalgirietis 2004 B“ (Vilnius)
6. FM „Audra – McDonald‘s“ (Vilnius).
7. Kauno FM „Tauras“.
8. FM „Žaibas“ (Vilnius).
9. FK „Granitas“ (Vilnius).
10. Utenos DFC.

Galutinė komandų rikiuotė 2006 m. gimimo vaikų amžiaus grupėje:

1. Klaipėdos FM „Baltai“.
2. Vilniaus BFA 1.
3. FA „Žalgirietis“ (Vilnius).
4. FK „Kauguri“ (Latvia).
5. FM „Audra-McDonald‘s 1“ (Vilnius).
6. Vilniaus FM.
7. Vilniaus BFA 2.
8. FM „Ąžuolas“ (Kaunas).
9. FM „Žaibas“ (Vilnius).
10. FM „Audra-McDonald‘s 2“ (Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)