Panevėžiečiai mūsų šalies sostinėje nesėkmingai bandė reabilituotis po pastarąją Čempionų lygos atrankos etapo rungtynių seriją su Belgijos Briuselio „Anderlecht“ klubu. Ta dvejų rungtynių serija buvo pralaimėta bendru rezultatu - 0:11.


>

Tiesa, prieš tai ekraniečiai eliminavo Airijos čempioną „Shamrock Rovers“ klubą (0:0 svečiuose ir 2:1 namuose).

Pagrindinis „Ekrano“ nuostolis – vartininko Emilijaus Zubo diskvalifikacija dėl gautos raudonos kortelės žaidžiant atsakomas rungtynes su „Anderlechto“ komanda. Jį pakeitė Tadas Kauneckas.

Rungtynės

Pirmas kėlinys

Dvikovą aktyviau pradėjo „Ekranas“, bet 2-ą minutę varžovų puolėjas Stefanas Nikoličius uždirbo kampinį. 4-ą minutę rumunai bandė vieną prieš vartus išvesti S. Nikoličių, bet Tadas Kauneckas pirmas suskubo prie kamuolio. Svečiai iš Bukarešto dažniau ir ilgiau valdė kamuolį. 9-ą minutę pavojingai į panevėžiečių vartus smūgiavo Adrianas Popa. 17-ą minutę po Mihai'aus Costea smūgio kamuolys praskriejo šalia „Ekrano“ vartų.

O 18-ą minutę jau Lietuvos komanda privalėjo mušti įvartį. Po Vytauto Lukšos perdavimo kamuolį vartininko aikštelėje gavęs Arsenijus Buinickis nesugebėjo jo nukreipti į vartus. 22-ą minutę Yani Urdinovo ir A. Buinickio derinys baigėsi kampiniu prie „Steaua“ ekipos vartų.

30-ą min. M. Costea griūdamas pavojingai smūgiavo į mūsiškių vartus, bet laimė nepataikė į juos. 35-ą minutę rumunai kėlė kampinį prie „Ekrano“ vartų ir aukščiau už visus iššokęs „Steaua“ gynėjas Novakas Martinovičius galva iš arti nukreipė kamuolį į tinklą - 0:1. 40-ą minutę M. Costea smūgį ne be vargo atrėmė T. Kauneckas. Po pirmo kėlinio „Ekrano“ komanda buvo atsilikusi - 0:1.

Antras kėlinys

Antra rungtynių pusė prasidėjo lygia kova. 52-ą minutę pusprogę turėjo A. Buinickis. 57-ą minutę mūsiškių vartams grasino Iasminas Latovleviči, o vėliau dvi progas sukūrė „Ekranas“. 60-ą ir 61-ą minutėmis V. Lukša du kartus atsidūrė laisvas varžovų baudos aikštelėje, bet jo smūgiai buvo nevykę.

Nors vyko apylygis žaidimas, iniciatyva priklausė „Steaua“ futbolininkai. Ir jie tuo pasinaudojo. 75-ą min. A. Popa gražiai atliko baudos smūgį ir pasiuntė kamuolį į tolimą apatinį T. Kaunecko vartų kampą - 0:2. Dar po kelių minučių savo šanso neišnaudojo Adi Sobrinho Rocha, kai iš metro sukirto kamuolį į „Ekrano“ vartininką.

86-ą minutę M. Costea iššoko vienas prieš panevėžiečių vartininką, bet T. Kauneckas vėl išgelbėjo savo komandą. Rungtynių pabaigą rumunai sužaidė sumaniai ir iškovojo pelnytą pergalę svečiuose rezultatu 2:0. Atsakomas susitikimas po savaitės (rugpjūčio 30 d.) Bukarešte.

Rezultatas

„Ekranas“ 0 - 2 „Steaua“

35' Novak Martinovič [0 - 1]
75' Adrian Popa [0 - 2]

37' Vytautas Lukša - geltona kortelė
66' Lucian Filipp - geltona kortelė
75' Marko Andjelkovič - geltona kortelė
90+2' Iasminas Latovleviči - geltona kortelė

„Ekranas“: Tadas Kauneckas, Yani Urdinovas, Ignas Dedūra, Mantas Samusiovas, Vytautas Lukša, Aurimas Kučys (78' Edvinas Girdvainis), Marko Andjelkovičius, Aurimas Vertelis, Giedrius Tomkevičius, Arsenijus Buinckis (63' Egidijus Varnas), Žilvinas Kymantas (76' Dovydas Norvilas).

„Steaua“ Razvanas Stanca, Iasminas Latovleviči, Novakas Martinovičius, Vladas Chirichesas, Alexandru Chipciu (57' Raulis Rusescu), Mihai'us Pintilii, Danielis Georgievski, Alexandru Bourceanu (53' Lucianas Filippas), Mihai'us Costea, Adrianas Popa, Stefanas Nikoličius (62' Adi Sobrinho Rocha).

Statistika:

Smūgiai į vartus: „Ekranas“ 1 - 6 „Steaua“;
Smūgiai link vartų: „Ekranas“ 3 - 12 „Steaua“;
Atremti smūgiai: „Ekranas“ 1 - 4 „Steaua“;
Kampiniai: „Ekranas“ 2 - 5 „Steaua“;
Nuošalės: „Ekranas“ 1 - 2 „Steaua“;
Pavojingos atakos: „Ekranas“ 22 - 65 „Steaua“;
Geros progos įvarčiui: „Ekranas“ 1 - 3 „Steaua“;
Geltonos kortelės: „Ekranas“ 2 - 2 „Steaua“;
Pražangos: „Ekranas“ 16 - 16 „Steaua“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)