Ukrainiečiai jau 7 min. išsiveržė į priekį, kai galva pasižymėjo Nikola Kaliničius, tačiau „Sevilla“ pasinaudojo neužtikrintais „Dnipro“ gynėjų veiksmais ir tiksliais Grzegorzo Krychowiako (28 min.) bei Carloso Baccos (31 min.) smūgiais persvėrė rezultatą savo naudai. Tiesa, Ruslanas Rotanas dar prieš pertrauką, 44 min., nuostabiu baudos šūviu atstatė pusiausvyrą – 2:2.

Antrame kėlinyje iniciatyva vėl priklausė „Sevillai“ ir 73 min. finalo didvyris Carlosas Bacca sulaukė puikaus Vitolo perdavimo vienu lietimu bei nuginklavo Denisą Boiko ir išplėšė pergalę bei titulą saviškiams.

Tokiu būdu „Sevilla“ apgynė nugalėtojos titulą, o iš viso UEFA Europos lygos trofėjų iškovojo jau rekordinį ketvirtą kartą (prieš tai – 2006, 2007 ir 2014 m.). Pernai ispanai finale Turine po 11 metrų baudinių serijos 4:2 įveikė Lisabonos „Benficą“.

Rungtynių eiga:

Šių metų UEFA Europos lygos laimėtojai iškovojo tiesioginį kelialapį į kito sezono UEFA Čempionų lygos grupių varžybas.

Pusfinalyje „Dnipro“ 2:1 (1:1, 1:0), kuriam tai buvo pirmas tokio lygio finalas klubo istorijoje, eliminavo italų SSC „Napolį“, o „Sevilla“ net 5:0 (3:0, 2:0) sutriuškino Florencijos „Fiorentiną“.

Rungtynės:

Dniepropetrovsko „Dnipro“ 2 – 3 „Sevilla“
7' [1 – 0] Nikola Kalinič
28' [1 – 1] Grzegorz Krychowiak
31' [1 – 2] Carlos Bacca
44' [2 – 2] Ruslan Rotan
73' [2 – 3] Carlos Bacca

Primename, kad kovą dėl UEFA Europos lygos taurės 2014 m. pradėjo net 195 komandos iš 54-ių šalių.

Lietuvai atstovavo Klaipėdos „Atlantas“ (antrame kvalifikacijos rate 0:3 nusileido Karagandos „Šachtar“), Panevėžio „Ekranas“ (pirmame atrankos rate 2:5 pralaimėjo Belfasto „Crusaders“) ir Gargždų „Banga“ (pirmame atrankos rate 0:4 neprilygo Slaigo „Rovers“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)