Vokiečių klubas namie varžovus įveikė minimaliu skirtumu – 1:0 (1:0).

Šeimininkai aktyviau pradėjo mačą, o kelis kartus jų vartams pagrąsinti bandė iš toli smūgiavęs Ousmane’as Dembele, tačiau tą darė nesėkmingai.

Galiausiai puikiu įvarčiu 36-ąją minutę pasižymėjo „Borussia“ puolėjas Niclas Fulkrugas. Tuo svečių bėdos nesibaigė – po kelių minučių dėl traumos aikštę buvo priverstas palikti gynėjas Lucas Hernandezas.

Antrojo kėlinio pradžioje Dortmundo komandai kelis kartus šyptelėjo sėkmė – Kylianas Mbappe ir Achrafas Hakimi sudrebino vartų konstrukciją galingais smūgiais, bet rezultatas liko nepakitęs.


Po šių epizodų abi komandos turėjo po kelias pavojingas progas, bet skaičiai švieslentėje galiausiai fiksavo minimalią šeimininkų pergalę.

Paryžiaus klubas ilgiau kontroliavo kamuolį – 57 proc. viso laiko, atliko daugiau smūgių (14 prieš 13), bet kiek tikslesni buvo vokiečiai – į vartų plotą kamuolį smūgiavo 4 kartus, kai varžovai tris.

Tai buvo jau trečioji komandų akistata šiame sezone – prieš tai jos tarpusavyje kovėsi grupių etape. Tada Vokietijoje mačas baigėsi lygiosiomis 1:1, o PSG namie triumfavo 2:0.

Atsakomosios rungtynės Paryžiuje bus žaidžiamos gegužės 7 d.

Kitame pusfinalyje kaunasi Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ – pirmasis mačas tarp šių ekipų baigėsi lygiosiomis 2:2.