Trečiadienio vakarą Džurdžu mieste (Rumunija) E. Jankauskas pirmą kartą klausysis Tautiškos giesmės stovėdamas greta Lietuvos rinktinės atsarginių suolo kaip komandos vyriausiasis treneris.

Bet nacionalinės komandos trenerių štabe jis jau yra dirbęs, kuomet talkino pirmajam šalies istorijoje rinktinės strategui iš užsienio J. Couceiro. O 2011-2012 metais E. Jankauskas darbavosi to paties portugalo asistentu Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija) klube.

Vėlesnė J. Couceiro karjera nesiklostė sėkmingai: grįžęs į tėvynę jis dirigavo Setubalio „Vitoria“ ir „Estoril“ klubams, bet nė viename jų neišsilaikė ilgiau nei sezoną.

Dabar treneris iš Portugalijos – bedarbis, todėl turi pakankamai laiko sekti futbolo įvykius. Vienas jų – E. Jankausko debiutas prie Lietuvos rinktinės vairo draugiškose rungtynėse su Rumunija ir Rusija.

„Lietuviams tai – naujas žingsnis, ir labai norėčiau, kad jis būtų žengtas tvirtai“, – teigė J. Couceiro.

Tiesa, portugalas nepuola skandintis prisiminimuose, kaip Lietuvos ekipoje debiutavo pats. Toje pačioje Rumunijoje jo vadovaujami lietuviai 2008-ųjų rugsėjį sensacingai sutriuškino vietos rinktinę 3:0, o J. Couceiro iškart tapo gerbiamu autoritetu Lietuvos futbole.

Bet antrą kartą iškrėsti tokį patį „pokštą“ 2016 metų Europos čempionato finalinio etapo dalyviams bus nepalyginamai sunkiau, nes ir naujoji Lietuvos futbolininkų karta visa galva nusileidžia J. Couceiro laikų kariaunai.

Portugalas sutinka, kad E. Jankauskui darbo pradžia gali nebūti it medum tepta.

„Žinoma, rizikinga pradėti darbą dvikovomis su tokiais stipriais varžovais. Bet kartu tai bus puikus rinktinės patikrinimas. E. Jankauskas – lyderis, jis gali paskui save vesti komandą. Be abejo, jam reikės daugiau laiko, todėl norėčiau, kad sirgaliai tikėtų juo ir neprarastų kantrybės“, – linkėjo J. Couceiro.

Kaip seksis E. Jankauskui, akylai sekti žada ir pats portugalas. Nuo gegužės pabaigoje vyksiančio Baltijos taurės turnyro po kiekvienų Lietuvos rinktinės rungtynių DELFI savo skaitytojams pateiks J. Couceiro analizę, įžvalgas ir žaidėjų įvertinimus.

O E. Jankausko debiutą futbolo gerbėjai išvys trečiadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)