„Gerbiamieji Lietuvos Respublikos Seimo nariai, atsižvelgdami į Lietuvos Respublikos (LR) Seime svarstomų svarbių valstybei teisės aktų gausą ir darbo intensyvumą, visos šalies futbolo bendruomenės vardu norime išreikšti prašymą, kad Lietuvos sporto bendruomenės nekantriai laukiami teisės aktai dėl nesąžiningos veiklos sporte užkardymo būtų kuo skubiau apsvarstyti bei priimti.

Lietuvos futbolo federacija kartu su Policijos departamentu, Generaline prokuratūra, dalyvaujant „Europolui“, UEFA, taip pat Europos sąžiningo žaidimo stebėsenos organizacijų atstovams ne vienerius metus puoselėjo iniciatyvas, rengė konferencijas, seminarus, kad teisės aktai būtų papildyti aktualiomis pataisomis, siekiant užkardyti vietinių ir tarptautinių nusikalstamų grupuočių kriminalinę veiklą Lietuvos sporte. Kaip žinote, po pateikimo LR Seime pritarta dviems teisės aktų projektams – „Baudžiamojo kodekso papildymas 1821 straipsniu“ bei „Kriminalinės žvalgybos įstatymo Nr. XI-2234 8 straipsnio pakeitimo įstatymas“ – kurių priėmimas šalies teisėtvarkos institucijas įgalintų efektyviau kovoti su sukčiavimu sporte, o sporto bendruomenę siekti sąžiningos konkurencijos ir aukštesnių rezultatų.

Viliamės, kad LR Seimas deramai įvertins akcentuojamas problemas bei grėsmes, apsvarstys ir neatidėliotinai priims minėtus teisės aktus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)