Minėtose rungtynėse dalyvavo LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnas, kuris atliko prevencinę ir stebėsenos veiklą tiek prieš rungtynes, tiek jų metu.

Pagal informaciją, gautą iš tarptautinių partnerių, ir atsižvelgiant į atitinkamą rungtynių eigą, 70 min. kartu su rungtynių inspektoriumi priimtas sprendimas sustabdyti rungtynes ir dar kartą perspėti komandų atstovus dėl įtarimų apie nesąžiningą veiklą. Vėliau rungtynės buvo pratęstos.

Rugpjūčio 17 d. abu klubai rungtynių dalyviai raštiškai informuoti apie pradėto tyrimo pradžią pagal LFF Drausmės kodekso 44 str. (neteisėtos įtakos darymas ir sutartų rungtynių draudimas). Klubams nustatytas terminas pateikti oficialius atsiliepimus ir kitą informaciją, kuri kartu su Tyrimo komiteto išvadomis bus pateikta Drausmės komitetui sprendžiant dėl galimo sankcijų taikymo.

LFF kviečia turinčius naudingos informacijos dėl galimų nesąžiningų veiksmų šiose ar kitose rungtynėse pranešti anonimiškai pasitikėjimo el. paštu integrity@lff.lt arba telefonu 8 698 26931.

Inspektoriaus pokalbis su žaidėjais vaizdo įraše – nuo 1:29:20 val.:

Įtartini – ir „Kruojos“ dubleriai

Tiršti dūmai virš Pakruojo „Kruojos“ klubo nesisklaido. Po padidinamuoju stiklu atsidūrė ir Lietuvos vicečempionų dublerių ekipa. Antradienį Lietuvos futbolo federacija (LFF), motyvuodama nesąžiningo žaidimo prevencija, nusprendė nukelti dvejas „Kruoja 2“ rungtynes LFF I lygoje.

Planuotu laiku neįvyks pakruojiškių mačas su Vilniaus „Žalgiriu B“, kuris turėjo būti žaidžiamas trečiadienį, ir akistata su FBK „Kaunu“, numatyta šeštadienį.

Naujos rungtynių datos kol kas nepaskelbtos.

Primename, kad paskutinis skandalas Pakruojyje kilo sekmadienį, kuomet dėl įtartino žaidimo buvo trumpam sustabdytos „Kruojos“ rungtynės su „Šiauliais“ A lygoje.

LFF sąžiningo žaidimo pareigūnas Gerhardas Dunauskas ir rungtynių inspektorius Algimantas Galminas teisėjo Donato Šimėno stabdyti žaidimą paprašė antro kėlinio viduryje. Tuo metu dviejų greitų įvarčių persvarą išbarsčiusi „Kruoja“ jau atsiliko nuo paskutinę vietą A lygoje užimančių varžovų 2:3.

Į skubų pasitarimą prie šoninės linijos buvo iškviesti ne tik abiejų komandų treneriai, bet ir trys „Kruojos“ gynėjai: ukrainietis Maksimas Adamenka, Arnas Mikaitis ir Alfredas Skroblas. Po trijų minučių mačas buvo pratęstas, o rezultatas iki finalinio švilpuko nebepakito.

„Pakvietėme įtartinus žaidėjus, pasakėme, kad pagal turimą informaciją ir pagal veiksmus šios rungtynės neatrodo švarios, ir paklausėme, ar jie tikrai elgiasi pagal sąžiningo žaidimo principus. Žaidėjai, žinoma, visi patikino, kad taip ir daro. Tada pratęsėme rungtynes. Manau, jog tai padarė teigiamą poveikį, žaidėjai pajuto, kad yra stebimi. Bent jau keistų įvarčių daugiau nebebuvo“, – DELFI pasakojo A. Galminas.

Dėl šių rungtynių LFF pradėjo oficialų tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)