Vykintas Slivka

Gimė: 1995 m. balandžio 29 d. Panevėžyje
Amžius: 21 metai
Pozicija: Saugas
Statistika rinktinėje: 16 rungtynių, 1 įvartis
Klubas: „Den Bosch“ FC (Olandija)
Ankstesni klubai: Panevėžio „Ekranas“, Turino „Juventus“ (Italija), „Modena“ (Italija), Nova Goricos „Gorica“ (Slovėnija).

2016 metų statistika
Rinktinėje: 9 rungtynės (666 min., 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas);
Klube: „Den Bosch“ FC (Olandija, II divizionas) - 24 rungtynės, 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai.

Prieš penkerius metus tik patys akyliausi futbolo specialistai žinojo apie šį saugą, kuomet jis rungtyniavo Panevėžio „Ekrano“ dublerių komandoje. Pagrindinėje tuometinių šalies čempionų ekipoje jis ir nepasirodė – po kelių peržiūrų Italijoje jį pasikvietė ne kas kitas, o galingasis „Juventus“.

Kaip ir buvo galima tikėtis, žvaigždžių perpildytame Turino klube lietuvis negavo šanso pagrindinėje sudėtyje, tačiau įgijo vertingos patirties ir buvo išnuomotas. Galimybės saugui nedavė ir Modenos ekipa, tad į vyrų futbolą saugas įžengė Slovėnijoje, o gausiausios žaidybinės praktikos jis sulaukė Olandijos antrajame divizione.

Sumaniu žaidimu aikštės viduryje ir aštriais perdavimais puolėjams pasižymintis V. Slivka atstovavo visoms jaunių rinktinėms ir 2013 m. rungtyniavo Europos U-19 čempionato finaliniame etape, tačiau vyrų rinktinėje debiutavo tik pernai vasarą.

Nors pirmieji du startai buvo tokie, kokius norėjosi pamiršti – skaudžios nesėkmės Vengrijoie ir Maltoje – tai nesužlugdė iš pažiūros kuklaus saugo pasitikėjimo savimi. Nuo pirmųjų oficialių atrankos rungtynių su Šveicarija jis įsitvirtino komandoje ir tapo pastovumo pavyzdžiu – nuo to karto V. Slivka žaidė visose rinktinės rungtynėse startinėje sudėtyje, t.y. net 16 kartų iš eilės.

Šį rudenį saugas ženkliai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės rezultatų – dvikovoje su Slovėnija jis įmušė įvartį, o Škotijoje atliko rezultatyvų perdavimą Fedorui Černychui. Pagal sužaistų minučių skaičių rinktinėje V. Slivka šiemet nusileidžia tik Egidijui Vaitkūnui bei tam pačiam F. Černychui.

Geriausio futbolininko rinkimų platformą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)