Todėl į stadioną susirinkę žmonės galėjo mėgautis futbolo rungtynėmis.

Tačiau rungtynių metu sirgalių emocijų perteklius stadione buvo akivaizdus, todėl buvo sugadintas stadiono inventorius. Policija dėl šio įvykio pradėjo aplinkybių patikslinimą. Po futbolo rungtynių du Bosnijos ir Hercegovinos futbolo fanai bandė prasiveržti pro apsaugos darbuotojus ir patekti į stadioną, todėl buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą.

Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 187 str.

Laisvės al., esančios parduotuvės, dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo, į policijos komisariatą buvo pristatyti keturi asmenys iš Bosnijos ir Hercegovinos, jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 50 str.

Apie 00.14 val. Kaune, J. Gruodžio g., buvo sustabdytas automobilį vairavęs neblaivus (nustatytas 0,74 prom. alkoholio neblaivumas) Bosnijos ir Hercegovinos pilietis E. B. (gimęs 1969 m.), kuriam surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas pagal LR ATPK 126 str. 1 d.

Antradienį į policijos komisariatą dėl teisėtų policijos reikalavimų nevykdymo buvo pristatytas ir Lietuvos Respublikos pilietis, kuriam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 187 str.

Kauno apskrities policijos vadovybė dėkoja Kauno ir kitų miestų bei rajonų policijos darbuotojams, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM pareigūnams už pagalbą varžybų metu.
Sirgaliai elgėsi pakankamai civilizuotai, nesugadino šventės, o mėgavosi futbolu, todėl rimtesnių incidentų išvengta.

Bosnių fanai sulaužė 275 kėdes ir sugadino bėgimo takelį

Po antradienį Kaune vykusių Lietuvos ir Bosnijos ir Hercogovinos komandų stadione šėlę bosnių fanai sulaužė 275 kėdes ir sugadino dalį bėgimo takelio, - praneša Kauno miesto savivaldybė.

Už šiuos nuostolius, kurių tiksli suma dar nėra aiški, pagal sutartį atlygins Lietuvos futbolo federacija (LFF). Savo ruožtu, kaip DELFI teigė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas, padengti padarytą žalą LFF reikalaus Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos.

Pranešama, kad sulaužytos kėdės ir 6 metaliniai rėmai, o žiūrovų pirotechnika apgadino apie 12 kvadratinių metrų bėgimo takelio.

„Palyginus su prieš dvejus metus stadione vykusiomis Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių rungtynėmis, vakar (antradienį - DELFI) patirti nuostoliai yra nedideli. Prie to smarkiai prisidėjo profesionaliai dirbę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, policininkai ir apsaugos darbuotojai“, - savivaldybės pranešime cituojamas viešosios įstaigos „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras“ Bendrųjų reikalų skyriaus vadovas Aurimas Radzevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)