Jau pačioje akistatos lietaus prausiamame LFF stadione pradžioje vilniečiai praleido oponentų smūgį – 12 min. kamuolį į tinklą pasiuntė „Admira Wacker“ klubo futbolininkas Philippas Hosineris. Sutrikusiems šeimininkams sunkiai sekėsi ieškoti kelių prie austrų vartų, o įvykius aikštėje kontroliavo kontratakų taktiką pasirinkusi svečių ekipa.

Tačiau sužaidus valandą žaidimas persimainė: po tolimo Manto Kuklio šūvio, sudrebinusio vartų skersinį ir tarsi pažadinusio komandos draugus, žalgiriečiai užkūrė pirtį bronzinių Austrijos čempionato prizininkų baudos aikštelėje ir tiesiog bombardavo priešininkų vartininką Patricką Tischlerį.

Spaudimas davė vaisių 72 min., kuomet atsakomąjį įvartį sukūrė du Vilniaus ekipos naujokai: po prasiveržimo dešiniuoju kraštu puolėjas iš Lenkijos Kamilis Bilinskis atliko idealų perdavimą į baudos aikštelę, kurį šaltakraujiškai „uždarė“ Ramūnas Radavičius.

„Pradėjome rungtynes nekaip, praleidome greitą įvartį. Antrame kėlinyje atsibudome ir turėjome daugybę šansų pasižymėti. Žaidimą pakeitė po keitimo pasirodęs K. Bilinskis, kuris sukūrė įvartį. Manau, vis dėlto mes turėjome laimėti šias rungtynes“, – dvikovą komentavo „Žalgirio“ vairininkas Damiras Petravičius.

„Smagu įmušti jau pirmose rungtynėse. Bet dar smagiau būtų buvę laimėti. Dabar nori nenori reikės mušti ir Austrijoje“, – pridūrė oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose debiutavęs buvęs Panevėžio „Ekrano“ atstovas R. Radavičius.

Nors vilniečių vyriausiasis treneris labiausiai gyrė komandos naujokus, D. Petravičius kartu pabrėžė, kad jie kol kas nėra visiškai įsilieję į ekipą, todėl „Žalgiris“ dar turi rezervų.

„Mums reikia laiko, ir puiku, kad jo prieš atsakomąsias rungtynes dar šiek tiek turime. Rezultatas nėra geras, namuose reikėjo laimėti, bet bandysime tai padaryti išvykoje. Austrai dabar turi nedidelį pranašumą, bet niekas dar nebaigta – tikiu, kad galime laimėti“, – drąsinosi kroatas.

Panašiai, tik savo auklėtinių naudai, situaciją vertino ir „Admira Wacker“ klubą treniruojantis Dietmaras Kuhbaueris.

„Atvažiavome į Vilnių norėdami įmušti įvartį. Tą ir padarėme, be to, galėjome pelnyti ir antrą. Manau, namie būsime dar stipresni, turėsime žiūrovų palaikymą. Nors futbolas nenuspėjamas, manau, kad žengsime toliau“, – kalbėjo „Žalgirio“ varžovų vairininkas.

Atsakomąsias Europos lygos atrankos antrojo etapo rungtynes Austrijoje komandos žais po savaitės.