Pagal tarpvalstybinę Brazilijos ir Ispanijos sutartį, asmuo gyvenantis Pirėnų pusiasalio valstybėje dvejus su puse metų, turi teisę gauti Ispanijos pilietybę. Antras pasas netrukdys Neymarui ir toliau atstovauti Brazilijos rinktinei.

Nuo 2016 metų sausio „Barcelona“ klubas galės įtraukti į sudėtį dar vieną futbolininką, neturintį Europos Sąjungos šalių pilietybės. Šio metu Katalonijos ekipa gali registruoti tris tokius žaidėjus. Tai - urugvajietis Luisas Suraezas, ir brazilai Neymaras bei Douglasas.

Apie tai, kad Neymaras iš brazilų „Santos“ klubo pereina į „Barcelona“ komandą buvo paskelbta 2013 metų gegužės mėnesį. Per tą laiką Neymaras katalonų ekipos sudėtyje jau sužaidė 64-erias rungtynes ir pelnė 34 įvarčius. Brazilijos rinktinei puolėjas atstovavo 67 kartus ir jos varžovams įmušė 47 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)