Pravirkdė legendą

Be vargo grupės varžybas laimėję brazilai vietoje laukto lengvo pasivaikščiojimo aštuntfinalyje griuvo veidu į purvą.

Po baudinių serijos penkiskart pasaulio čempionus iš tolesnės kovos pašalino į atkrintamąsias varžybas vos iškopusi Irano komanda. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi rezultatu 4:4, o lemiamu mačo epizodu virto brazilo Ari nerealizuotas baudinys – iraniečiai laimėjo seriją 3:2.

Skaudi nesėkmė užbaigė geriausiu visų laikų salės futbolo žaidėju dažnai tituluojamo Falcao karjerą didžiajame sporte.

39-erių veteranas aštuntfinalyje pelnė tris įvarčius, įskaitant klasišką smūgį kulnu po gudraus komandos draugo perdavimo, bet po rungtynių turėjo tramdyti trykštančias ašaras.

„Visi tie įvarčiai dabar nieko verti“, – graudinosi gyva legenda, dalyvavęs penkiuose pasaulio čempionatuose ir tapęs rezultatyviausiu visų laikų turnyro žaidėju (48 įvarčiai).

Falcao

Pirmame etape Kolumbijoje brazilai 3:1 įveikė pajėgią Ukrainos komandą, o likusius du varžovus – Australiją ir Mozambiką – sutrypė atitinkamai 11:1 ir 15:3.

Tiesa, pranešama, kad Brazilijos komandą šįkart kamavo vidiniai nesutarimai.

Ant prizininkų pakylos pasaulio čempionatuose dar niekad nesilankęs Iranas grupės turnyre 1:5 neprilygo Ispanijai, įveikė Maroką 5:3 ir sužaidė lygiosiomis su Azerbaidžanu 3:3. Į aštuntfinalį Azijos atstovai pateko kaip viena geriausių trečias vietas užėmusių komandų.

Prezidentūros durų neatvėrė

Stebėti grupių varžybų į Kolumbiją buvo nuvykę ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai, mat Lietuva pretenduoja surengti kitą planetos čempionatą.

To paties siekia dar keturios valstybės: Japonija, Kosta Rika, Naujoji Zelandija ir Iranas.

Kolumbijoje sukurta sensacija turėjo gerokai pakurstyti pačių iraniečių ryžtą ir pakelti šalies salės futbolo reputaciją tarptautinėje arenoje. Bet LFF atstovas Mindaugas Verbickas nemano, kad rezultatas bus reikšmingas faktorius FIFA tarybai skiriant pirmenybių šeimininkus.

„Sportinis kriterijus nėra svarbiausias. Iranui aktualesni vizų ir diplomatinių santykių klausimai, kol kas keliantys papildomų sunkumų“, – DELFI sakė pašnekovas.

M. Verbickas pats penktadienį grįžo iš Kolumbijos, kur domėjosi čempionato užkulisiais. Pasak jo, didelio įspūdžio nepaliko nei arenos, nei jų lankomumas, nei šeimininkų surengta turnyro reklamos kampanija.

„Pagal visus šiuos komponentus Lietuva galėtų pasirodyti geriau“, – įsitikinęs LFF atstovas.

Mindaugas Verbickas

Federacija jau pateikė galutinę paraišką, kurią pirmiausia nagrinės FIFA salės futbolo komitetas. Čempionato šeimininkus gruodį paskelbs FIFA taryba.

Beje, į Ciurichą (Šveicarija) paraiška iškeliavo be prezidentės Dalios Grybauskaitės rekomendacinio laiško, išreiškiančio pritarimą turnyro organizavimui Lietuvoje. DELFI jau rašė, kad Prezidentūros atstovai nematė reikalo pasirūpinti tokiu dokumentu, nors jo reikalavo FIFA.

Krito ir prizininkai

Tuo metu didžiausią netikėtumą Kolumbijoje pateikusio Irano futbolininkų ketvirtfinalyje laukia Paragvajus, po baudinių serijos 3:2 eliminavęs turnyro šeimininkus. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi be įvarčių.

Sensaciją pateikė ir aštuntfinalis tarp Egipto bei Italijos, laimėjusios medalius trijuose pastaruosiuose čempionatuose iš eilės.
Egiptiečiai triumfavo po pratęsimo rezultatu 4:3.

Tikra įvarčių liūtis nuvilnijo kautynėse tarp Azerbaidžano ir Tailando: kaukaziečiai po pratęsimo nugalėjo 13:8.

Kituose aštuntfinalio susitikimuose Rusija 7:0 sutriuškino Vietnamą, Ispanija 5:2 pranoko Kazachstaną, Portugalija 4:0 įveikė Kostą Riką, o Argentina 1:0 palaužė Ukrainą.

Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį, nugalėtojai paaiškės po savaitės.

Ketvirtfinalių poros

Paragvajus – Iranas
Rusija – Ispanija
Argentina – Egiptas
Azerbaidžanas – Portugalija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)