Marijampolės „Sūduva“ Gargžduose „Klaipėdos“ netriuškino. Laimėjo 2:0. Tiesa, negali sakyti, kad tai būtų buvusi sunki pergalė. Jau 12 minutę pelnę įvartį, Suvalkijos futbolininkai visas rungtynes turėjo žaidimo persvarą, galėjo įmušti ir daugiau.

„Tai, kad rungtyniavome ne manieže, o lauke, ant dirbtinės dangos aikštės, jautėsi. Pūtė stiprus vėjas, sunkiau buvo suvaldyti kamuolį. Pastaruoju metu mes visą savaitę treniravomės ant žolės, o šiandien žaidėme ant dirbtinės dangos. Skirtumas jautėsi“, – savo klubo tinklalapiui tvirtino „Sūduvos“ strategas treneris Virginijus Liubšys.

Šalies čempionui Panevėžio „Ekranui“ sekėsi kur kas sunkiau. Gan apylygiame susitikime lemiamą įvartį panevėžiečiai įmušė 81 minutę. Abu įvarčius į „Mažeikių“ vartus mušė svečių puolėjas Tadas Markevičius tądien šventęs savo 26-ąjį gimtadienį.

Mažeikių komanda šį kartą žaidė ne stipriausios sudėties. Trūko jos lyderio Vadimo Antipovo. Dėl menisko traumos jis negalės žaisti mažiausiai mėnesį.

Pagaliau Gargždų aikštės prakeikimą įveikė Vilniaus „Žalgiris“. Po to, kai Gargžduose buvo pakeista stadiono danga, vilniečiai čia nebuvo laimėję nė prieš vieną varžovą. Pirmuoju tokiu tapo Pakruojo „Kruoja“.

Tiesa, „Žalgiris“ Gargžduose ir vėl neatrodė puikiai, o ir pačios rungtynės nebuvo gražios. Daugiausia laiko kamuolys leido aikštės viduryje, komandų gynyba buvo stipresnė, nei ataka. Vis dėlto antrą kėlinį „Žalgiris“ vis labiau spaudė varžovus, kol 77 minutę įmušė vienintelį mačo įvartį.

„Mums reikėjo perlaužti aikštės barjerą. Mes atvažiavome čia vakare, ruošėmės labai rimtai, žinojome, kad bus labai rimta kova, nes „Kruoja“ – stiprus priešininkas,“ - kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris Vitalijus Stankevičius.

„Gal šiokią tokią iniciatyvą turėjome, bet realių progų – labai nedaug“ – pripažino jis.

„Šiauliai“, skirtingai, nei „Klaipėda“, „Mažeikiai“ ar „Kruoja“ į svečias aikštes žaisti namų rungtynių nesitrenkė, atidarė savo miesto futbolo sezoną.

Į pirmas tikras namų rungtynes susirinkę šiauliečiai nuvilti neliko, nes jau pirmą kėlinį šeimininkai išsprendė visus klausimus įmušę į Klaipėdos „Atlanto“ vartus tris kartus.

Antrame kėlinyje „Atlantui“ pavyko sušvelninti skirtumą.

„Žalgiris“ ir „Šiauliai“, prieš turą turėję lygiai taškų su Gargždų „Banga“, dabar dviem nuo jos atsiplėšė. Gargždiškiams namie nepavyko išlaikyti po pirmo kėlinio turėtos įvarčių persvaros prieš „Taurą“. Žaidimo persvaros „Banga“ neturėjo. Rungtynių pradžioje praleidę įvartį, tauragiškiai išlyginti santykį galėjo netrukus, kai Regilio Seedorfas pataikė į virpstą. Ir vėliau svečiai žaidė ir akyviau, ir agresyviau nei šeimininkai.

„Patiko rungtynės. Ypatingai pirmas kėlinys, nes tiek „Banga“, tiek mes žaidėme futbolą. Mes tikriausiai sužaidėme geriausias rungtynes šiemet. Turėjome progų ir mes, ir „Banga“. Šiandien išsiskyrėme taikiai - gal tai ir yra objektyvu“, – savo komandos žaidimo persvaros nesureikšmino „Tauro“ strategas Gediminas Jarmalavičius, kalbėdamas varžovų tinklapiui.

FBK „Kaunas“ taip pat žaidė namuose. Nors ne įprastame kauniečiams S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione, bet savo mieste – Lietuvos futbolo akademijos aikštėje. Ji, kaip ir per taurės pusfinalio rungtynes, kauniečiams buvo nesėkminga – FBK vėl pralaimėjo.

Šį kartą „Kaunas“ nusileido ne A lygos lyderiams ar vidutiniokams, o Alytaus „Dainavai“, komandai, kuri prieš mačą įvardijama tarp potencialių autsaiderių.

Į „Klaipėdos“ vartus įmušęs „Sūduvos“ saugas Tadas Eliošius po keturių turų pirmauja rezultatyviausių sąraše. Jo sąskaitoje 4 taiklūs smūgiai.

Turo statistika

„Klaipėda“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:2

Įvarčiai: 12 min. T. Eliošius, 76 min. P. Leimonas („Sūduva“).

„Kaunas“ – Alytaus „Dainava“ 0:1

Įvarčiai: 70 min. A. Buinickis („Dainava“).

Gargždų „Banga“ - Tauragės „Tauras“ 1:1

Įvarčiai: 32 min. A. Usačiovas („Banga“); 85 min. N. Misiukas („Tauras“).

„Mažeikiai“ – Panevėžio „Ekranas“ 1:2

Įvarčiai: 58 min. S. Žygalovas („Mažeikiai“); 28 min. ir 82 min. T. Markevičius („Ekranas“).

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Žalgiris" 0:1

Įvarčiai: 76 min. N. Astrauskas („Žalgiris“).

„Šiauliai“ – Klaipėdos „Atlantas“ 3:1

Įvarčiai: 6 min. V. Lapeikis, 28 min. R. Vėževičius, 42 min. G. Tvildiani („Šiauliai“); 55 min. Ž. Kymantas („Atlantas“).

Komandų padėtis (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių skirtumas, taškai):


1.Sūduva4400+1312
2.Ekranas4400+1112
3.Žalgiris4301+79
4.Šiauliai4301+29
5.Banga4211+27
6.Tauras4130+16
7.Kruoja4112-14
8.Mažeikiai4112-24
9.Atlantas4103-63
10.Dainava4103-83
11.Klaipėda4004-90
12.Kaunas4004-10-6

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją