„Red Bull“ lyderis buvo 0,141 sekundės greitesnis už monakietį „Ferrari“ atstovą Charlesą Leclercą, o pilotai atitinkamai finišavo pirmoje ir antroje pozicijose. Trečią poziciją užsitikrino kitas „Ferrari“ vairuotojas Carlosas Sainzas, o ketvirtas liko M. Verstappeno komandos draugas Sergio Perezas.

„McLaren“ lenktynininkas Lando Norrisas nepajėgė rasti penktadienį demonstruoto greičio, tačiau sugebėjo išlaikyti 5-ą vietą, o šalia jo liko komandos draugas Oscaras Piastri.

„Mercedes“ vairuotojai George’as Russellas ir Lewisas Hamiltonas, kurie pasirinko paskutinius ratus sukti su vidutinėmis padangomis, bandydami išspausti kaip įmanoma geresnius laikus, atitinkamai liko 7-oje ir 8-oje vietose.

M. Verstappenas pasiekė 6-ą „pole“ poziciją iš 6-ių šiame sezone.

Olandas ir sprinto lenktynėse triumfavo užtikrintai. Jis pirmo posūkio metu atsilaikė prieš Ch. Leclerco ataką ir kontroliuotai užbaigė trasą pirmoje vietoje. Monegaskas liko antras, o jį lenkti bandęs kitas „Red Bull“ pilotas S. Perezas po pirmo posūkio atsiliko, tačiau sugebėjo atsitiesti ir užimti trečią poziciją.

Puikų vairavimą pademonstravo „Visa CashApp RB“ atstovas Danielis Ricciardo, kuris atsilaikė prieš jį besivejančius C. Sainzą („Ferrari“) ir O. Piastri („McLaren“) ir trasą pabaigė ketvirtas. Tiesa, australas GP kvalifikacijoje buvo priverstas anksti pasitraukti iš lenktynių.

Sunkiau sprinto rungtyje sekėsi „Mercedes“ komandos lyderiui L. Hamiltonui, kuris buvo nubaustas pridedant 20 sekundžių prie laiko dėl greičio viršijimo sustojimo juostoje. Britas spirnto rungtyje liko 16-as.

Majamio GP pagrindinis etapas – sekmadienį 23 val. Lietuvos laiku.