Už minėtąjį nusižengimą sportininkas lenktynių metu buvo gavęs 5 sekundžių baudą, kurią atliko vieno iš sustojimų metu.

Teisėjai nusprendė, kad N. Rosbergas „privertė 33 numeriu pažymėtą bolidą išvažiuoti už trasos ribų ir taip įgijo persvarą prieš varžovą“.

„Mercedes“ pilotas dabar yra surinkęs keturis baudos taškus.

Tuo metu trečią vietą sekmadienio F-1 lenktynėse Vokietijoje iškovojęs Maxas Verstappenas sakė, kad viename iš posūkių jis vos nesusidūrė su N. Rosbergu, kuris važiavo tiesiai ir neketino sukti į posūkį. Olandas juokaudamas taip pat pridūrė, kad tokie vokiečio veiksmai trasoje nėra naujiena jo komandos draugui Lewisui Hamiltonui.

Kovodamas dėl trečios vietos N. Rosbergas lėčiausiame posūkyje bandė lenkti M. Verstappeną. Vokietis kurį laiką važiavo tiesiai ir taip privertė varžovą išvažiuoti už trasos ribų. Už tai „Mercedes“ pilotui buvo skirta 5 sek. bauda.

Panašiai N. Rosbergas pasielgė ir Austrijoje vykusiose lenktynėse, kurios vokietis viename iš posūkių susidūrė su komandos draugu L. Hamiltonu.

„Manau, kad jis buvo gana toli, todėl labai vėlai stabdė“, – pasakojo M. Verstappenas.

„Vienu metu pagalvojau, kad jis atsitrenks į mane, tad palikau laisvos vietos. Jis nesuko į posūkį, tad aš turėjau važiuoti tiesiai. Buvau priverstas išvažiuoti už trasos ribų, priešingu atveju mūsų bolidai būtų susidūrę. Lewisas žino, kaip Nico elgiasi trasoje.“

„Nico buvo skirta 5 sekundžių bauda, tad stengiausi nuo jo per daug neatsilikti, kad vėliau galėčiau susigrąžinti prarastą poziciją.“