Cristiano Ronaldo (Portugalija)

Cristiano Ronaldo

31-erių metų Portugalijos rinktinės kapitonui turnyras kol kas klostosi bene prasčiausiai iš visų ryškiausių pirmenybių žvaigždžių. Triskart geriausias pasaulio futbolininkas su Portugalija žaidė dvejas grupių etapo rungtynes, tačiau per jas ne tik neįmušė, bet net ir nesidžiaugė pergale.
Susitikime su Austrija C. Ronaldo turėjo puikų šansą įmušti pergalingą įvartį, tačiau Madrido „Real“ puolėjui rungtynių pabaigoje nepavyko realizuoti 11 metrų baudinio.

C. Ronaldo pastaruoju kritikuojamas ne tik dėl žaidimo, bet ir dėl savo nesportiško elgesio po rungtynių su Islandija. Galima manyti, kad portugalas šiuo metu yra ne tik žaidimo, bet ir psichologinėje duobėje. Jis per abejas rungtynes buvo vienas aktyviausių portugalų rinktinėje, tačiau visi puolėjo bandymai komandai kol kas neneša jokios naudos.

Paskutinę progą pasitaisyti jis turės trečiadienį, kai Portugalija į žūtbūtinę F grupės kovą stos prieš Vengriją.

Sužaista rungtynių: 2
Minutės aikštėje: 187
Smūgiai į vartus: 12
Smūgiai į vartų plotą: 5
Rezultatyvūs perdavimai: 0

Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija)

Zlatanas Ibrahimovičius

Švedijos rinktinės žvaigždei Z. Ibrahimovičiui turnyras ne ką lengvesnis nei C. Ronaldo. Abu jie vis dar varžosi dėl turnyro rekordo, tačiau nė vienam pelnyti įvarčio, leisiančio tapti pirmuoju žaidėju, pasižymėjusiu keturiuose Europos čempionatatuose iš eilės, nepavyksta.

Į Z. Ibrahimovičių Švedijos rinktinės sirgaliai dėjo labai daug vilčių. Deja, kol kas jie nuvilti. Zlatanas nepasižymėjo pirmose rungtynėse su Airija, o antrasis grupės mačas su Švedijai susiklostė dar prasčiau – pralaimėjimas Italijai ir itin blankus puolėjo pasirodymas: į vartus neįmušta net iš labai geros situacijos.

Švedams čempionatas gali baigtis jau trečiadienį. Jie savo sąskaitoje turi vos vieną tašką ir paskutinėse grupės rungtynėse susigrums su neprognozuojama Belgija. Švedija laukia savo herojaus, kuriam šis čempionatas bus paskutinis rinktinėje, sprogimo. Apie tai, kad šis turnyras jam yra paskutinis rinktinėje, Z. Ibrahimovičius paskelbė antradienį po pietų.

Sužaista rungtynių: 2
Minutės aikštėje: 188
Smūgiai į vartus: 3
Smūgiai į vartų plotą: 1
Rezultatyvūs perdavimai: 0

Thomasas Mulleris (Vokietija)

Thomas Mulleris

Ar kas galėtų patikėti, kad T. Mulleris, per du pasaulio čempionatus sugebėjęs pelnyti 10 įvarčių, Europos čempionate nėra pasižymėjęs nė karto savo karjeroje?

Būtent tokia ne itin maloni statistika ir lydi Miuncheno „Bayern“ bei Vokietijos rinktinės žvaigždę.

T. Mulleris buvo blankus tiek rungtynėse su Ukraina, tiek mače su Lenkija. Atrankoje į Europos čempionatą vokietis pelnė devynis įvarčius ir buvo vienas rinktinės lyderių, tačiau Prancūzijoje įgauti savo geriausios sportinės formos puolėjui nepavyksta.

26-erių metų vokietis yra priverstas rungtyniauti dešiniojo krašto puolėjo pozicijoje, kurioje kol kas jo žaidimas buksuoja. Reabilituotis kartu su Vokietijos rinktine T. Mulleris galės ketvirtadienį. Paskutinėse grupės rungtynėse Joachimo Lowo auklėtiniai susigrums su Šiaurės Airija.

Sužaista rungtynių: 2
Minutės aikštėje: 187
Smūgiai į vartus: 2
Smūgiai į vartų plotą: 1
Rezultatyvūs perdavimai: 0

Robertas Lewandowskis (Lenkija)

Robertas Lewandowski

Lenkijos rinktinės žvaigždei pasižymėti šiame Europos čempionate kol kas taip pat nepavyko. Trumpai tariant, R. Lewandowskis pirmajame grupių etapo mače su Šiaurės Airija buvo aktyvus, bet neefektyvus. Šioje dvikovoje suspindėjo šalia Miuncheno „Bayern“ puolėjo rungtyniaujantis Arkadiuszas Milikas.

Kovojant su Vokietija R. Lewandowskis ir vėl nesužibėjo. Puolėjas neturėjo progų įmušti ir nuolatos buvo prižiūrimas Matso Hummelso ar Jerome‘o Boatengo. Šioje dvikovoje aktyvesnis dar kartą buvo A. Milikas: Lenkija iš vieno geriausių Senojo žemyno puolėjų tikisi kur kas solidesnio žaidimo prieš bedantę Ukrainą.

Sužaista rungtynių: 2
Minutės aikštėje: 187
Smūgiai į vartus: 0
Smūgiai į vartų plotą: 0
Rezultatyvūs perdavimai: 0

Harry Kane‘as (Anglija)

Harry Kane'as

Iš Londono „Tottenam Hotspur“ puolimo lyderio Anglija tikėjosi kur kas efektyvesnio žaidimo. Pirmajame susitikime su Rusija H. Kane‘as apskritai buvo beveik nepastebimas, neturėjo ir nesusikūrė progų įvarčiui pelnyti.

Trenerio Roy‘aus Hodgsono pasitikėjimą puolėjas išsaugojo ir po šių rungtynių, tačiau blankus pirmasis kėlinys mače su Velsu privertė strategą atlikti permainas – H. Kane'as buvo pakeistas jau po pirmojo kėlinio.

Aikštėje jo vietą užėmęs Jamie Vardy buvo kur kas aktyvesnis ir sugebėjo pelnyti įvartį, todėl dvikovą su Slovakija anglai ir vėl pradėjo be „Tottenham“ puolėjo. Šiame mače futbolininkas aikštėje pasirodė tik rungtynių pabaigoje, tačiau didelės naudos ir vėl neatnešė.

Dar didesnis nusivylimas Anglijos rinktinėje yra Raheemas Sterlingas, tačiau apie šio futbolininko nepastovumą šioje šalyje kalbama nuolatos. Tuo metu H. Kane'as čempionato išvakarėse buvo tas žmogus, į kurį šios šalies gerbėjai dėjo bene daugiausiai vilčių.

Sužaista rungtynių: 3
Minutės aikštėje: 158
Smūgiai į vartus: 5
Smūgiai į vartų plotą: 1
Rezultatyvūs perdavimai: 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)