„Turėjau kvietimą dalyvauti Vasaros lygoje ir planavau važiuoti, bet klubas paprieštaravo. Todėl negalėsiu savęs ten išbandyti“, – duodamas interviu DELFI atskleidė M. Kuzminskas.

DELFI žiniomis, Lietuvos rinktinės žaidėju labiausiai domėjosi Bostono „Celtics“ komanda.

NBA Vasaros lygoje rungtyniauja naujokų biržoje pašaukti jaunuoliai, sezono metu nedaug progų pasireikšti gaunantys žaidėjai arba žvalgus dominantys krepšininkai, neturintys NBA sutarčių.

Šiemet taip užsirekomenduoti bandys du lietuviai: Mantas Kalnietis atstovaus Indianos „Pacers“, o Ovidijus GaldikasNiujorko „Knicks“ klubams.

Tuo metu praėjusią savaitę naujokų biržoje Filadelfijos „76ers“ pasirinktas Artūras Gudaitis NBA Vasaros lygoje nepasirodys. Kol kas neaišku, kur galiojančią sutartį su Kauno „Žalgiriu“ turintis aukštaūgis rungtyniaus kitą sezoną.

JAV žiniasklaidoje neseniai nuskambėjo ir Dalaso „Mavericks“ peržiūroje dalyvavusio Artūro Milaknio pavardė, bet pats gynėjas teigė nebuvęs informuotas apie kvietimą atvykti į Vasaros lygą ir patikino joje nežaisiantis.

Savo ruožtu M. Kuzminskas birželio viduryje dar metams pratęsė sutartį su „Unicaja“ komanda, kurios garbę gynė du pastaruosius sezonus.

„Klubas pasinaudojo galimybe pratęsti sutartį, vadinasi, buvo manimi patenkintas“, – sakė puolėjas.

Vilniečio statistikos rodikliai pasibaigusiame sezone šoktelėjo kone dvigubai. Ispanijos čempionate per rungtynes jis vidutiniškai rinkdavo po 9 taškus ir 3,2 atkovoto kamuolio, Eurolygoje – 10 taškų ir 4,5 atkovoto kamuolio.

„Priešingai nei pirmajame sezone „Unicaja“ klube, šįkart gavau daugiau žaidimo laiko. Sezono pradžia ir vidurys man asmeniškai tikrai buvo neblogi, tik pabaigoje pasidarė sunkiau. Į rikiuotę grįžo traumas išsigydę žaidėjai, išsidalino minutes, ir man jų liko mažiau. Bet svarbiausia, kad visą sezoną buvau sveikas, nepraleidau nė vienerių rungtynių“, – savo metus įvertino M. Kuzminskas.

Joano Plazos treniruojamai komandai sezonas taip pat buvo permainingas. Jei Eurolygoje „Unicaja“ nelengvai prasibrovė į TOP-16 etapą ir jame pasiekė mažiau pergalių nei „Žalgiris“, Ispanijos pirmenybėse andalūzai ilgą laiką diktavo savo sąlygas. Bet reguliaraus sezono pabaigoje Malagos ekipa patyrė penkias nesėkmes iš eilės ir nusmuko į trečią vietą, o vėliau pusfinalio serijoje 2:3 nusileido „Barcelona“ krepšininkams.

„Komandos rezultatai buvo neblogi, pasiekėme daugiau nei pernai, pagerinome kelis klubo rekordus. Galų gale, susigrąžinome daug žiūrovų į savo areną. Sezono pradžioje ji būdavo apytuštė, o pabaigoje – jau pilna. Tai – vienas geriausių mūsų darbo įvertinimų. Visada gali būti geriau, bet šįkart buvo neblogai“, – apibendrino M. Kuzminskas.

Paskutines rungtynes jis sužaidė birželio 14 d., bet tikrų atostogų dar beveik neturėjo. Pasibaigus sezonui, M. Kuzminskas daugiau nei savaitei liko Malagoje, kur sportavo su fizinio pasirengimo treneriu. Tiesa, darbą lietuvis suderino su poilsiu.

„Malaga – tikrai gražus kurortas. Kai treniruotės ir rungtynės veja vienos kitą, nelabai spėji kur nors apsilankyti, o dabar galėjau pasidžiaugti saule, apžiūrėti vietines įžymybes. O vėliau grįžęs į Lietuvą stengiausi aplankyti visus draugus ir gimines“, – pasakojo krepšininkas, netrukus pradėsiantis ruoštis Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklai.

Nacionalinės komandos kandidatai Palangoje rinksis liepos 20 d. Jau aišku, kad tarp jų nebus Donato Motiejūno ir Martyno Pociaus, veikiausiai neatvyks ir Linas Kleiza bei Darjušas Lavrinovičius.

M. Kuzminskas dėl to tragedijos nemato.

„Labai retai kada būna, kad visi susirinktų. Pernai juk irgi nebuvo nei L. Kleizos, nei Roberto Javtoko, paskutinę akimirką traumą patyrė M. Kalnietis. Visi galvojo, kad bus labai blogai, bet taip neatsitiko“, – prisiminė žaidėjas, praėjusiais metais su Lietuvos rinktine užėmęs ketvirtą vietą planetos čempionate.

Kas šiemet galėtų vesti į priekį Jono Kazlausko auklėtinius Europos pirmenybėse?

„M. Kalnietis, Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas – tai galimi lyderiai. Mūsų rinktinės privalumas ir yra tas, kad komanda laimi ne dėl vieno žaidėjo indėlio“, – neabejoja M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)