22-ejų studentas iš Talino trečiadienį sensacingai šoko aukščiau bambos, pagerinęs savo trumposios programos rekordą išsyk 7 balais ir užėmęs trečią vietą.

Penktadienį atlikdamas laisvąją programą A. Selevko dar labiau pagalando pačiūžas ir palypėjo dar viena pozicija į viršų.

Iš viso 256,99 balo surinkęs estas tapo Europos vicečempionu – išvydę jo rezultatą, bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje lūkuriavę Estijos nacionalinio transliuotojo žurnalistai stvėrėsi už galvų ir ėmė visu balsu šaukti.

Iš sportininko, kurio geriausias pasiekimas žemyno pirmenybėse iki šiol buvo 16-a vieta, tokio stryktelėjimo į žvaigždes sunku buvo tikėtis.

Nieko panašaus nelaukė ir pats sidabro laimėtojas.

„Man tai – labai didelė garbė. Tikiuosi, tai – ne vienintelis kartas“, – atsiliepė A. Selevko.

Bronzą pelnė italas Matteo Rizzo (250,87), per metus smuktelėjęs laipteliu žemyn, o titulą apgynė Adamas Siao iš Prancūzijos, Kaune varžęsis nebent pats su savimi (276,17).

Čempiono, kurio tėvai emigravo į Prancūziją iš Mauricijaus, pasirodymas Nemuno saloje neabejotinai susilauks atgarsių ir už Senojo žemyno ribų.

Pergale užtikrintas A. Siao penktadienį leido sau atlikti triuką, kurį draudžia dailiojo čiuožimo taisyklės – salto verčiantis per galvą. Dėl to nuo jo rezultato nubraukti du balai.


Improvizuoti A. Siao nutarė nepaisant to, jog prieš tai po vieno iš šuolių krito ant ledo.

Bet jo programa, prikimšta keturgubų šuolių, buvo taip smarkiai sudėtingesnė nei visų likusių, jog favoritas nerizikuodamas galutine pergale galėjo imtis cirko elementų.

Atsiėmęs medalį 22-ejų atletas atskleidė, jog mintis atlikti salto kilo varžybų dieną, o galutinai tam pasiryžo jau čiuoždamas „Žalgirio“ arenoje.

„Žinojau, kad neteksiu taškų. Bet norėjau spustelėti mūsų sportą. Manau, reikėtų sugrąžinti šį elementą į apyvartą. Jis nėra toks pavojingas kaip atrodo, iš tiesų – nieko baisaus. Norėčiau, kad mano čiuožimas paskatintų kolegas vystyti naujus elementus ir įpūsti į mūsų sportą naujų vėjų“, – aiškino A. Siao.

Ne visi jam pritartų.

„Kai paskutinį kartą bandžiau tai padaryti, išsinarinau petį. Daugiau nemėginau“, – kartesne patirtimi pasidalino A. Selevko.

Šeštą vietą vyrų varžybose užėmė latvis Denisas Vasiljevas.

Primename, kad čempionato kovos Kaune finišuos šeštadienį moterų varžybų ir šokių ant ledo kulminacijomis. Sekmadienį dar lauks parodomoji programa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją