Sekmadienį įveikęs 270 km aštunto greičio ruožo, Tono van Genugteno vairuojamas sunkvežimis sustojo ant paskutinės smėlio kopos, nuo kurios reikia nusileisti tiesiai į Ikikės (Čilė) bivaką, viršūnės.

Supratęs, kad bake baigėsi dyzelinas, T. Van Genugtenas išlipo lauk ir patraukė prie sunkvežimio galo pasiimti troso ir pasidairyti varžovų, kurie galėtų nutempti įstrigusią komandą į finišą. Staiga be vairuotojo likęs dykumų banginis ėmė riedėti nuokalne žemyn.

„Iš šono vaizdelis atrodė tarsi iš situacijų komedijos. Pradėjau bėgti iš paskos ir paskutinę akimirką spėjau įšokti į kabiną“, – savo nuotykius prisiminė T. Van Genugtenas.

Sunkvežimis laisva pavara nuriedėjo nuo kopos keteros į apačią, bet likus 100 m iki finišo linijos ėmė lėtėti. Tuomet iššoko kitas ekipažo narys – Antonas van Limptas – ir nešinas kelionės lapu bėgte nubėgo iki paskutinio kontrolės punkto. Teisėjas uždėjo antspaudą ir įskaitė neįprastai etapą užbaigusių olandų rezultatą, o A. van Limptas netrukus grįžo pas kolegas su kanistru dyzelino.

14-ą vietą aštuntame greičio ruože užėmusi T. Van Genugteno komanda bendroje įskaitoje žengia 12-a tarp 40 kovą tebetęsiančių sunkvežimių ekipažų.

Primename, kad 36-ą kartą vykstančio Dakaro ralio dalyviai iš viso turės nuvažiuoti per 9 tūkst. kilometrų. 13 etapų lenktynių trasa driekiasi per Argentiną, Boliviją ir Čilę, o finišas numatytas sausio 17 d. Buenos Airėse (Argentina).

Šiemet prestižiniame ralyje startavo 161 motociklininkas, 45 keturračių vairuotojai, 137 automobilių ir 63 sunkvežimių ekipažai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)