Tragedija įvyko 82-ame greičio ruožo Bolivijoje kilometre. Žmogus pateko po „Mitsubishi“, vairuojamo 52-ą vietą bendrojoje įskaitoje užimančio prancūzo Lionelio Baudo, ratais.

Tai – pirmoji žiūrovo gyvybę kainavusi nelaimė Dakaro raliuose nuo 2013-ųjų, kuomet Peru du žmonės žuvo susidūrus lenktynių techninės pagalbos automobiliui ir dviems taksi.

Bet pragaro maratonu vadinamų lenktynių stebėtojų kraujas liejosi ir šiame ralyje. Primename, kad vienuolika žiūrovų buvo sužeisti, kuomet prologe Buenos Airėse Kinijos sportininkė Guo Meiling nesuvaldė savo „Mini“ visureigio ir rėžėsi į žmonių minią. Keturi iš nukentėjusiųjų sužaloti sunkiai.

Varžybos tuomet buvo nutrauktos.

Skaičiuojama, kad nuo 1979 metais pirmą kartą surengto Dakaro ralio šios lenktynės pareikalavo daugiau nei šimto aukų: dalyvių, organizatorių, žurnalistų ir žiūrovų.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)