Todėl visiems trims Lietuvos ekipažams teko kovoti su technikos gedimais, o du iš jų dėl to nemenkai nusvilo. Vis dėlto perrinkę streikuojančius technikos mazgus visi Lietuvos sportininkai pajudės į nežemiško grožio Ujūnio druskos lygumas.

Pirmasis iš mūsiškių penktadienį startuos Benediktas Vanagas, kuris išvakarėse užėmė 21-ą vietą ir dabar rikiuojasi 30-as bendroje įskaitoje. Jis pajudės 15.53 val. Lietuvos laiku.

Jam įkandin 16.43 val. startuos Antano Juknevičiaus ir Mindaugo Slapšio ekipažas (49-a vieta bendroje įskaitoje), o 17.07 val. pajudės ir Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. Pastarųjų Dakaro ralio organizatoriai kol kas neklasifikavo, tik suteikė 96-ą starto poziciją.

Penktadienį unikaliu kraštovaizdžiu sportininkai ilgai grožėtis negalės, nes jų laukia įprasti maratono Pietų Amerikoje prieskoniai: aukštikalnės, uolos ir smėlis.

Varžybų organizatoriai baiminasi, kad lenktynes gali gadinti stiprios liūtys, tačiau kol kas greičio ruožai netrumpinami.

Primename, kad praėjusį šeštadienį prasidėjusiame 37-ajame Dakaro ralyje startavo 136 motociklininkai, 111 automobilių ekipažų, 45 keturračių vairuotojai ir 55 sunkvežimių komandos. Argentinos ir Bolivijos teritorijoje ralio karavanas turės sukarti per 9 tūkst. km, kol sausio 16 d. pasieks finišą Rosarijuje (Argentina).

Gyvų rezultatų šaltinis: http://dakar.rally-video.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)