31-erių metų 213 cm ūgio puolėjo darbdavys krepšininkui priminė jo seną pažadą. D. Nowitzki prieš Pekino olimpines žaidynes pasižadėjo M. Cubanui 2009-ų metų vasarą nesportuoti su rinktine, o visą dėmesį skirti pasirengimui artėjančiam NBA sezonui.

„Mielai žaisčiau rinktinėje. Tačiau taip pat visiškai suprantu M. Cubano požiūrį ir laikausi duoto žodžio“, – kalbėjo vokietis.

„Mes visada buvome geri partneriai, todėl Dirkas 10 metų iš eilės kiekvieną vasarą aukojo rinktinės reikalams. Nepaisant to, kad iki paskutinės minutės tikėjomės išvysti Dirką rinktinėje, priimame situaciją tokią, kokia ji yra.

Bet kokiu atveju, ruošiamės čempionatui ir aš visiškai tikiu naujai suformuota komanda, kuri be Dirko bus visiškai kitokia“, – teigė Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas Ingo Weissas.

D. Nowitzki pažymėjo, kad ateityje jis neatsisako padėti smarkiai atjaunėnusiai nacionalinei komandai ir visada ją palaikys.

„Mes gerbiame ir palaikome Dirko sprendimą. Aišku, jo buvimas ir patirtis duotų labai daug naudos komandai kartų kaitos akivaizdoje, tačiau po 11 metų atiduotų rinktinei jis nusipelnė poilsio.

Vis dėlto tokios netekties niekas negali kompensuoti. Mūsų tikslai ir lūkesčiai turės būti peržiūrėti“, – pripažino rinktinės strategas Dirkas Bauermannas.

Dabar treneris žada sutelkti visas pastangas prisikviesti į rinktinę kitą NBA krepšininką – Chrisą Kamaną. Vis dėlto D. Bauermannas pripažįsta, kad ir ties šio žaidėjo pavarde kabo didelis klaustukas.

„Mes žinome, kad jis turi problemų dėl traumų ir kad mūsų šansai nėra dideli. Bet kokiu atveju reikia bandyti visas galimybes“, – kalbėjo D. Bauermannas.

Vokietijos rinktinė Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje startuos B grupėje, kur rungsis su Latvijos ir Rusijos komandomis bei papildomą atrankos turnyrą laimėsiančia ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją