Geriausias rungtynes amerikietis sužaidė būtent finale – visus šešis tritaškius pataikęs K. Irvingas įmetė 26 taškus ir atliko 4 tikslius perdavimus.

Kartu su juo į simbolinę turnyro komandą išrinktas serbas Milošas Teodosičius (13,6 tšk. ir 4,4 rez. perd.), prancūzas Nicolas Batumas (14,6 tšk.), amerikietis Kennethas Fariedas (12,4 tšk. ir 7,8 atk. kam.) ir net į pusfinalį su Ispanijos rinktine nepatekęs Pau Gasolis (20 tšk. ir 5,9 atk. kam.).

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės „centras“ Jonas Valančiūnas kiek nelauktai liko už šio penketuko ribų. 22-ejų metų ir 211 cm ūgio aukštaūgis per aštuonias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 14,4 taško, atkovodavo po 8,4 kamuolio, blokuodavo po vieną varžovo metimą ir rinkdavo po 19,8 naudingumo balų. Lietuvis iš dviejų taškų zonos atakuodavo net 69,6% taiklumu, o nuo baudų metimų linijos – 81%.

DELFI primena, kad pasaulio čempionų titulus apgynė amerikiečiai, finale 129:92 sutrypę Serbijos komandą, o bronzos medaliais pasidabino Prancūzijos krepšininkai, 95:93 palaužę Lietuvos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)