Taip kelionė į žiemos olimpinių žaidynių sostinę prasidėjo Lietuvos kalnų slidininkams Ievai Januškevičiūtei ir Rokui Zaveckui, treneriui Giedriui Zaveckui, olimpinės rinktinės vadovams Dainai Gudzinevičiūtei, Valentinui Paketūrui, Antanui Muraškai, medikams, Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui Klemensui Rimšeliui, žurnalistams.

Trečią valandą nakties prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinės Vilniuje sėdę į autobusą, jie pajudėjo Rygos link – iš čia buvo numatytas bendras su Latvijos olimpine rinktine skrydis į Sočį.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad autobuse sugedo šildymo sistema. Iš pradžių juokavę apie netikėtą išbandymą, vėliau keleiviai ėmė gūžtis nuo šalčio. LTOK vadovai nusprendė – rizikuoti sportininkų sveikata negalima. Po keliolikos skambučių telefonu pavyko rasti kitą autobusą, į kurį Panevėžyje ir persėdo olimpiečiai ir kiti delegacijos nariai.

I. Januškevičiūtė ir R. Zaveckas – paskutiniai Lietuvos sportininkai, atkeliaujantys į Sočį. Kiti septyni mūsų šalies atstovai jau anksčiau pasiekė olimpinius kaimelius.

Kalnų slidininkai startuos antroje olimpiados pusėje. Tad po vasario 7 d. vyksiančio žaidynių atidarymo jie treniruosis kalnuose prie Sočio. Todėl jų bagaže prie lagaminų ir ryšulių su slidėmis – jų olimpiados debiutantai įsidėjo po keturias poras – atsirado ir lanksčios lazdos, skirtos pastatyti trasai.

„Šiandien dar nemiegojau“, - neslėpė 17-metis Rokas Zaveckas prieš gilią naktį prasidėjusią kelionę į svarbiausias iki šiol karjeros varžybas. Trečiadienį jis dar spėjo pasitreniruoti Liepkalnio rasoje Vilniuje.

19-metė I. Januškevičiūtė į Vilnių iš Italijos, kur treniruojasi su Kronplaco komanda, grįžo trečiadienį ankstyvą rytą, tad namie pabuvo mažiau nei parą.

Olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas ir masažuotojas Marius Matulionis į Sočį vežasi ne tik asmeninius daiktus, bet ir po sulankstomą masažo stalą. D. Barkausko lagamine pusę vietos užima įvairūs medikamentai.

Rygos oro uoste, vos pridavę bagažą, kartu su daug gausesniu Latvijos olimpiečių būriu lietuviai atsidūrė VIP salėje. Čia surengtos palydėtuves, kuriose dalyvavo Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis ir Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius. Abu jie taip pat keliauja į Sočį stebėti olimpinių žaidynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)