Idėja rengti Europos futbolo čempionatus kilo Prancūzijoje. Šioje šalyje graikų pergalė buvo sutikta kaip didžiausia šio amžiaus staigmena. "Įdomus ir stulbinantis" - taip apie sekmadienį pasibaigusį turnyrą rašo "Le Figaro". Didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis "L`Equipe" apibendrina: "Visos stipriausios Europos komandos turi apie ką pagalvoti".

Savo straipsnyje "L`Equipe" ragina susimąstyti tokias galingas futbolo valstybes kaip Vokietija, Italija, Ispanija, Anglija ir Prancūzija. Šių šalių rinktinės nepateko į pusfinalį. O juk daugelis šių komandų žaidėjų atstovauja garsiems klubams, daug uždirba, laikomi geriausiais pasaulyje.

"L`Equipe" taip pat atkreipia dėmesį į Graikijos futbolininkų žaidimo stilių. "Tai - įrodymas, kad futbole svarbiausia yra komandinis žaidimas. Graikai parodė, kiek daug galima pasiekti be didelių asmenybių, kai visi futbolininkai gerai supranta vieni kitus", - teigia Prancūzijos laikraštis.

Italijos spauda nešykšti kritikos žodžių. "Tai - negražiausias Europos čempionatas per visą istoriją, - rašo "Corriere della Sera". - Nugalėjo gynybinis futbolas". Italijos sporto dienraštis "Corriere dello Sport" rėžia dar griežčiau. "Tai - didžiausia beprotybė istorijoje. Laimėjo komanda iš žemiausios lentynos", - rašo šio leidinio žurnalistai.

Ispanijoje graikų sėkmė deramai įvertinta. Ten daugiausia rašoma apie nuolankumą. "Europos čempionatas tapo nuolankumo triumfu. Nugalėjo kukli komanda, kuri net nesitikėjo sėkmės. Favoritai kur kas anksčiau išvažiavo į namus", - rašo laikraštis "As", kurio nuomone, Graikijos pergalė finale yra visai pelnyta.

Bet Ispanijos dienraštis priduria, kad turnyras virto "tikru fiasko". "Čempionatą laimėjo monotoniška ir nuobodi komanda. Tai - netinkamas metas poezijai", - apibendrina "As". "El Pais" rašo: "Pasirodo, pinigai nėra vienintelis sėkmės futbole matas".

Anglijos "Times" giria naujuosius Europos čempionus. "Galutinis rezultatas buvo mažiausiai tikėtinas. Bet niekas negali pasakyti, kad Graikijos sėkmė yra nepelnyta", - pabrėžia Londone leidžiamas dienraštis.

Panašus ir Švedijos laikraščio "Dagens Nyheter" tonas. "Sakykite, kad pasaulis atsistojo ant galvos, kalbėkite apie šoką ar sensaciją, bet tik nesakykite, kad graikų pergalė buvo nepelnyta", - pareiškė Švedijos dienraštis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją